Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hier moet je aan denken als je je bruiloft gaat plannen

Misschien bezorgt de gedachte aan het plannen van je bruiloft je al slapeloze nachten. Er zijn zoveel dingen die je moet weten en waar je rekening mee moet houden als het gaat om het plannen van een bruiloft. De leuke zaken zul je niet over het hoofd zien, zoals het uitkiezen van je jurk of trouwringen, maar er hangen enorm veel praktische zaken aan een bruiloft die je misschien wel over het hoofd gaat zien. Gelukkig helpen wij je hieronder!

Een trouwlocatie kiezen

Dit staat niet voor niets bovenaan onze lijst, het is een grote factor bij het plannen van een bruiloft. Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

  • Hoeveel gasten kan de locatie bevatten?
  • Kun je je deze locatie veroorloven?
  • Staat de locatie elk weertype toe?

Dit komt allemaal neer op de wensen en behoeften van de bruid en bruidegom, ons beste advies hier is om met de eigenaar van de locatie te gaan zitten en al deze punten te bespreken. We raden aan om eerst wat onderzoek te doen naar de locatie om te zien of deze aan de belangrijkste criteria voldoet, maar het beste wat je kunt doen, is de locatie bezoeken, met het team praten en kijken of er een klik is!

De datum bepalen

Willen jullie een zomer bruiloft of een winter bruiloft… of ergens daar tussenin? Bij het kiezen van een datum gaat het er weer om te kijken naar wat bij jou en je gezin past. Het kan een strijd zijn om een ​​bruiloft te plannen die past tussen vakanties en andere verplichtingen. Als je je aan een strikt budget houdt, is het de moeite waard om te weten dat bruiloften in bepaalde maanden duurder zullen zijn. April tot september wordt beschouwd als het hoogseizoen, waardoor de kosten voor een locatie duurder zijn dan oktober tot maart, wat de moeite waard is om rekening mee te houden bij het bepalen van de datum.

Een trouwring uitzoeken

Op jullie bruiloft kunnen trouwringen niet ontbreken. Je kunt trouwringen bij een juwelier kopen of deze laten maken door een goudsmid. Het voordeel van een goudsmid is, dat je trouwringen kunt laten ontwerpen die voldoen aan jullie persoonlijke wensen. De goudsmid van Bijzondere Trouwringen heeft een ruim assortiment aan prachtige trouwringen die handmatig worden gemaakt. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen van bijzondere trouwringen die gemaakt zijn van mooie en sterke metalen zoals: platina, titanium en zirkonium. Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp door deze goudsmid te laten maken. Daarnaast kun je ook een oud sieraad laten verwerken tot een nieuwe trouwring. Zo is er veel mogelijk bij een goudsmid.

Begin vroeg met plannen

Zoals met alles in het leven, hoe langer je iets uitstelt, hoe erger het wordt. Als je van plan bent om in 2024 te trouwen, denk je misschien dat je genoeg tijd hebt. Het is echter nooit te vroeg om te beginnen met het plannen van een bruiloft. 

Stel een budget in

Voordat je iets doet, is het belangrijkste dat je moet doen, een budget instellen en je best doen om je daaraan te houden. Vergeet niet alle kleine extra’s die kunnen oplopen, zoals het aanpassen van kleding, cadeaus en nog veel meer. Onthoud dat de helft van jouw budget wordt besteed aan eten en drinken van de gasten. Tip: bewaar een potje van  200- 500 euro volledig gescheiden van het budget voor kleine dingen die je misschien bent vergeten en die plots kunnen opduiken.

Wees selectief met de gastenlijst

Het selecteren van de juiste gasten voor je bruiloft is een cruciaal onderdeel van jouw grote dag. Als je eenmaal weet hoeveel mensen je gaat uitnodigen, zal dat je helpen bij het kiezen van de perfecte locatie voor je bruiloft. De kosten per hoofd zullen een groot deel van jouw budget in beslag nemen. Het is jouw bruiloft, dus voel je niet schuldig als je niet iedereen uitnodigt. Het is allemaal aan jou en je partner om te beslissen wie er komt!

0