Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Het verschil tussen matcha en gewone groene thee

Iedereen weet vast en zeker dat groene thee gezond is, maar wist jij dat matcha thee nog gezonder is? Veel mensen weten ook niet dat matcha thee en groene thee twee totaal verschillende theesoorten zijn die eigenlijk weinig met elkaar te maken hebben. Groene thee wordt vaak door elkaar gehaald met matcha thee omdat matcha thee ook een fel groene kleur heeft. Maar er zijn dus wel degelijk verschillen tussen de twee, wij geven je graag meer informatie over het verschil tussen beide. 

De productie

Een van de voornaamste punten waarop matcha thee verschilt van groene thee is de manier waarop de thee geproduceerd wordt. Matcha is een traditionele thee uit Japan. De blaadjes van de thee worden 20 tot 30 dagen met een zeil afgedekt waarna ze geoogst worden. Dit proces heet fotosynthese, dit is de reden waarom matcha een felgroene kleur heeft. De matchablaadjes worden vervolgens vermalen tot poeder. Enkel het poeder uit Japan mag echte authentieke matcha genoemd worden. Bij gewone groene thee is er geen sprake van het vermalen van de groene theeblaadjes. Deze worden eerder in stukjes gebroken en in een zakje gedaan. Daarna worden ze gedrenkt in water, dit geeft dan de smaak van de blaadjes af. Bij matcha is dit niet het geval, hier lost het volledige poeder zich namelijk op in het water. Ze hebben beide hun voordelen, maar toch is matcha thee nog gezonder dan groene thee. Wij geven je enkele voordelen van matcha thee mee.

Goed voor je botten

Omdat in matcha thee veel flavonoïden zitten die omgezet worden in eiwitten en antioxidanten, heeft deze thee veel voordelen voor het lichaam. Je krijgt er bijvoorbeeld sterkere botten van. De eiwitten en antioxidanten gaan namelijk het verouderingsproces van je botten tegen. Ook is na het drinken van de thee botontkalking een aardig pak minder. Wat positief is, zo loop je minder snel een breuk op en gaat je lichaam eens zo lang mee. 

Een stabiele suikerspiegel

De flavonoïden hebben nog meer voordelen, namelijk dat de lichaamscellen gevoeliger zijn voor insuline. Dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt op ziektes zoals diabetes en dat je bloedsuikerspiegel beter in balans blijft. Matcha thee zorgt er dus voor dat de aanmaak van insuline niet verstoord wordt en je op die manier altijd een juiste hoeveelheid glucose in je bloed hebt. Zo blijf jij gezond en stabiel leven. 

Leverbescherming

Ten slotte beschermt matcha thee ook nog eens de lever. Doordat er chlorofyl in de matcha zit worden er afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. Denk maar aan een soort detox waarbij alle giftige en toxische stoffen het lichaam verlaten via de ontlasting. Het helpt dus ook tegen schadelijke effecten van alcohol bijvoorbeeld. De lever haalt dus veel voordeel uit matcha thee en jij voelt je weer helemaal gedetoxt na het drinken van de matcha thee. 

0