Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ga voor een moderne uitstraling in je woonkamer met (houten) wandpanelen

Waarom kiezen voor houten panelen als je je muur kunt schilderen of behangen? Is dit een vraag die jij je stelt? Toch zijn er een heel aantal redenen waarom je kiest voor houten panelen, zoals bijvoorbeeld akupanelen. Ontdek hier de voordelen van deze trendy manier van muurbekleding en ga snel aan de slag!

Waarom houten panelen in je interieur?

Hout heeft heel wat pluspunten. Het wordt al eeuwen gebruikt voor het inrichten van woningen. Hout is makkelijk te bewerken, het straalt warmte uit en het brengt de natuur in huis. Het gaat heel lang mee omdat het sterker is dan verf of behang. En hout is ook veel minder trendgevoelig. Als je houten panelen in huis hebt, heb je ze voor heel lang. Maar dit is zeker niet alles. Houten panelen dempen bovendien storende geluiden. Zo zijn akupanelen ideaal om rust in huis te halen. Ook stoffen accessoires zoals gordijnen, overgordijnen en vloerkleden zijn geluiddempend. Maar voor wie minder van stoffen houdt, zijn houten panelen dé ideale oplossing. Houten panelen zijn ook stuk makkelijker in onderhoud dan de stoffen accessoires. En dan hebben we het nog niet gehad over de uitstraling van hout. Houten panelen zijn vrij strak, zonder daarbij saai te zijn. Ze ogen modern en toch brengen ze een warme sfeer in huis.

Hoe houten panelen integreren in de woning?

Hou je van hout, maar weet je niet goed hoe deze panelen te combineren in je woning? Het is vrij eenvoudig. Houten panelen zijn zeer makkelijk te combineren met andere houten interieurstukken. Denk aan houten vloeren, houten meubels, houten verlichting of houten wanddecoratie. Akupanelen zijn in meerdere types finish te verkrijgen: walnoot, eik of zwart bijvoorbeeld. Dat maakt het nog makkelijker om deze panelen in dezelfde stijl te kiezen als de rest van je interieur. Kies het soort panelen in functie van je huidige interieur en welk hout er al in voorkomt. Of doe het omgekeerd: installeer eerst de houten panelen en ga dan op zoek naar accessoires die erbij passen.

Waar breng je deze houten panelen aan?

Voordat je aan de slag gaat, is de vraag: waar zet je het best (houten) panelen in? Wij kunnen je alvast geruststellen: (houten) panelen kies je voor waar je ook maar wil in je woning. Je brengt zoveel panelen aan als je zelf wilt. Wil je een hele wand bedekken met akupanelen? Of wil je bijvoorbeeld aan het hoofdeind van je bed een aantal akupanelen tegen de muur aanbrengen? Het kan allemaal. Je bekleedt slechts een gedeelte van de muur, voor de rest van de wand kies je dan een leuke tint verf of een pittig behang. Het kan allemaal! Laat dezelfde houten panelen bijvoorbeeld in verschillende kamers terugkomen. Zo heb je over je hele woning stijlvolle elementen die perfect op elkaar aansluiten. En heb je na je werk nog wat panelen over? Met een beetje handigheid maak je er een leuke bloembak of een trendy bijzettafeltje van.

0