Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Entertainment voor je kinderen op de achterbank: zo regel je het

‘Mahaaaam! Hoelang duurt het nog tot we er zijn?’ Die vraag herken je ongetwijfeld. Meerdere keren per rit. Stapelgek word je ervan. Gelukkig is er een manier om je kinderen zoet te houden: wat entertainment op de achterbank. Zet een leuke (teken)film op, en je kunt ongestoord verder rijden. Maar hoe regel je dat precies?

Een iPad gebruiken

Heb je nog ergens een oude iPad liggen? Die kan mooi dienst doen als entertainmentsysteem. Het enige wat je nodig hebt: een laadkabel en een iPad houder voor in de auto. Zulke houders zijn zo vormgegeven, dat je ze makkelijk aan de passagiersstoel en de bestuurdersstoel kunt klemmen. De iPad blijft dan goed zitten als je deze in de houder zet.

Zet een filmpje klaar, en je kinderen hoeven alleen maar omhoog te kijken, en kunnen genieten van hun favoriete (teken)filmhelden. Daar heb je een tijdje geen kind meer aan. Op diezelfde iPad kun je natuurlijk ook spelletjes spelen, als de film is afgelopen. Zo wordt elke saaie rit een stukje leuker.

Gebruik goede oordopjes

Natuurlijk wil je niet dat twee verschillende films door elkaar jengelen in de auto. Eigenlijk wil je het liefst helemaal geen geluid van de iPad. Koop een aantal setjes oordopjes kopen en deel deze aan je kinderen uit, zodat ze deze tijdens het kijken kunnen gebruiken. Je kunt twee verschillende iPads gebruiken, maar er is ook een andere optie.

Als je maar één iPad tot je beschikking hebt, kun je het geluid aftakken. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een iPhone audio splitter. Deze geeft je toegang tot twee uitgangen, zodat je twee aansluitingen van oordopjes kunt gebruiken. Dan kijken je kinderen naar dezelfde film, maar wel met elk hun eigen oordopjes.

Wil je geen splitter gebruiken, dan kun je natuurlijk ook het ene kind het linkeroordopje en het andere kind het rechteroordopje geven. Dan is het belangrijk dat je ze na die tijd wel weer schoonmaakt met alcohol. Da’s wel zo fris.

Download alvast meerdere films

Als je een Netflix-account hebt, kun je legaal films downloaden. Deze worden dan offline opgeslagen op je iPad. Download er alvast een paar, zodat elke autorit afwisselend wordt. Je kinderen willen immers niet steeds kijken naar een film die ze al kennen. Houd het leuk, wissel af, en verras ze.

Goed om te weten: download geen films uit onbekende bronnen. Dat is namelijk verboden in Nederland. Het is illegaal, en we hebben een downloadverbod. Maak alleen gebruik van legaal aanbod – dan weet je dat het goed zit.

0