Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Eetbare prints voor leuke en lekkere baksels

Eetbare prints zijn afgedrukte designs of afbeeldingen op eetbaar papier of fondant. Deze afdrukken worden vaak gebruikt in de bakkerij-industrie om taarten, koekjes, cupcakes en andere zoetigheden te decoreren. Ze worden geproduceerd met eetbare inkt en zijn geschikt voor consumptie. De prints zijn een populaire manier om taarten een persoonlijk tintje te geven door ze aan te passen aan verschillende thema’s. Wil je graag een taart of cupcake versieren met eetbare prints ter ere van een bijzondere gelegenheid? Bevestig ze dan op een van de volgende manieren:

Ouwel prints in botercrème of enchanted cream – rechtop in de toef

Een veelgebruikte methode om prints aan te brengen op cupcakes is door ze rechtop te zetten in een toef. Dit creëert een leuk effect, waarbij iedereen de afbeelding of het logo meteen kan zien. Deze manier van aanbrengen lukt echter het beste met ouwel prints. Deze eetbare print is namelijk stabiel genoeg om rechtop te plaatsen in een botercrème of enchanted cream.

Prints op botercrème of enchanted cream – plat op de toef

Een andere manier voor het aanbrengen van prints op cupcakes, is door ze plat op een toef te leggen. Op enchanted cream is ouwel echter minder geschikt. Ouwel is namelijk gemaakt van papier en het papier is niet lang bestand tegen het vocht van enchanted cream of slagroom. Een betere optie is een frosting sheet, eventueel op een laagje fondant voor extra vochtwering.

Prints direct aanbrengen op de cupcake

Je kunt de opdrukken ook rechtstreeks aanbrengen op een cupcake. Als je voor deze manier van bevestigen kiest, zijn afdrukken op ouwel papier, glanzende folie of glazuur folie meestal een betere optie dan eetbaar fotopapier. Plak de prints rechtstreeks op de cupcake met bijvoorbeeld glazuur of chocolade lijm. Voor directe bevestiging is chocolade lijm geschikter dan eetbare lijm, hoewel ze minder goed plakken. Dit komt doordat de lijm sneller in de cake trekt dan de chocolade lijm. Meestal is één dot chocolade lijm genoeg om de afdruk te fixeren. Zelfs als je geen ervaring hebt met bakken, kun je gemakkelijk een geweldig resultaat bereiken!

Prints op cupcakes met marsepein of fondant

Wil je eetbare prints op cupcakes aanbrengen met een tussenlaag van marsepein of fondant, dan is dat een goede optie. De eetbare prints op glansfolie, frosting sheet en ouwel zijn de meest geschikte materialen om op fondant te leggen, voordat je ze op een cupcake aanbrengt. Bij rechtstreeks gebruik op fondant wordt minder vaak gekozen voor eetbaar fotopapier. De reden hiervoor is de smaak en de textuur van dit papier, dat als minder prettig wordt ervaren bij droge bak toepassingen.

0