Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een walk in closet of een inbouwkast in de slaapkamer, wat te kiezen en waarom?

Opslag in de slaapkamer is erg belangrijk. Ooit gezien als een louter nut en iets dat veilig uit het zicht moest worden weggestopt, krijgen opslagoplossingen nu veel aandacht… en met om een goede reden. Woonenzo kledingkasten zijn tegenwoordig veel meer dan een praktische toevoeging aan een huis: ze zijn een stijlstatement.

 Nu weten we allemaal dat efficiënt in de opslag veel stress in je dagelijks leven kan wegnemen. Niet elke ochtend naar je sokken hoeven te zoeken is een luxe die maar weinigen van ons ervaren als onze kasten niet goed zijn georganiseerd. Dat is wat opslag zo’n belangrijk maar onderschat onderdeel van elk huis maakt. Het stroomlijnt je leven en lost onnodige problemen op. De kans is groot dat jouw opslagruimte onvoldoende is voor je behoeften en beter moet worden georganiseerd. Misschien moet je wel een nieuwe hebben en dan rijst de vraag een walk in closet of een inbouwkast?

Tegenwoordig zien we een toestroom van geïnspireerde ontwerpen en stijlen in de opberg wereld. Of het nu gaat om een ​​monotoon en minimalistisch ontwerp voor een grote slaapkamer of een superhelden motief voor de kinderkamers, er zijn veel opties beschikbaar. Inloopkasten, inbouwkasten, kasten, linnenkasten, enz. zijn enkele van de talloze mogelijkheden. De voorkeur hiervoor hangt af van zowel de stijl als het doel. In dit artikel zullen we het hebben over de fundamentele verschillen tussen een inbouwkast en een inloopkast, wat elk van hen uniek maakt en hoe je het meeste uit een van beide kunt halen.

Een inloopkast is de koning als het gaat om opbergoplossingen.

Zoals de naam al aangeeft, is een inloopkast in wezen een kleine kamer waar je naar binnen kunt lopen. De enige beperking bij het kiezen van een inloopkast is dat je er wat extra ruimte voor moet hebben, omdat het eigenlijk een extra kamer is. Voordelen van een inloopkast:

– Een inloopkast kan meestal ook dienst doen als kleedkamer.

– Sommige mensen gebruiken daar strijkplanken; zodat men de kleding kan strijken, vouwen/ophangen en opbergen en dit allemaal op één plek.

– Inloopkasten bieden voldoende opbergruimte. Schoenen, sieraden, make-up, kleding: alles is op hetzelfde moment op dezelfde plek te vinden.

– Een inloopkast helpt bij het verwijderen van rommel in zowel de slaapkamer als de hoofd badkamer. 

– Een grote walk in closet kan een eiland in het midden bevatten, dat kan worden gebruikt als organizer of zelfs als strijkplank.

Inbouwkasten

Een waardig alternatief voor inloopkasten zijn inbouwkasten. Deze zijn perfect als je geen ruimte wilt verspillen aan een kast. Een inbouwkast kun je niet binnenlopen en dat gebrek aan extra ruimte is misschien wel het enige verschil tussen de twee.

Ingebouwde kasten zijn echter even populair als inloopkasten, zo niet populairder omdat ze voor meer mensen zijn weggelegd. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en zijn over het algemeen efficiënter. Inloopkasten kunnen na een tijdje als een verspilling van ruimte voelen, vooral omdat ze door hun formaat vatbaar zijn voor rommel en chaos. Dat is waar het gemak van het onderhouden van een kleinere kast als winnaar uit de bus komt.

Voordelen van een inbouwkast

– Ingebouwde kasten dwingen je om minimalistisch te zijn en je garderobe te zuiveren van alles wat je niet absoluut nodig hebt.

– Ze zijn goedkoper, gemakkelijker te installeren en gemakkelijker te upgraden. Je kunt de panelen verwisselen als ze te oud of verouderd raken. Terwijl het renoveren van een inloopkast een kostbare aangelegenheid kan zijn.

– Met een ingebouwde kast is bijna alles wat je bezit in het zicht; in vergelijking met walk-ins waar dingen verloren kunnen gaan in een hoekje of gaatje als het niet georganiseerd wordt achtergelaten.

– Ingebouwde kasten zijn geweldig om de beschikbare ruimte zuinig te gebruiken. 

– Je kunt een spiegel aan het ene uiteinde of achter een van de deur van de kast laten plaatsen, zodat je deze kunt verdubbelen als kleedruimte.

0