Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een succesvol buurtfeestje organiseren

De kerstvakantie is weer begonnen, maar die ziet er dit jaar wederom anders uit dan normaal. Binnenspeeltuinen zijn dicht, net als alle horeca. De opties zijn stukken minder en ook thuis mogen we maar 4 personen ontvangen. Kortom, de manier waarop we onze kerstvakantie vieren ziet er heel anders uit. Dat wil echter niet zeggen dat je niets leuks kunt doen. Buiten mogen we namelijk wel met meer mensen samenkomen, op afstand en dus is dit de uitgelezen kans om een buurtfeestje te organiseren.

Het grootste probleem bij het organiseren van een buurtfeestje is vaak de geluidsoverlast. Een Silent Disco huren kan dan een goede oplossing zijn. Op die manier kan iedereen genieten van muziek en dansen, zonder dat de hele straat hier last van heeft. Je kunt zelfs kiezen voor 3 ‚zenders’ waarbij iedereen zelf kan bepalen waar hij of zij op gaat feesten. Of je nou Frans Bauer wilt luisteren, klassieke R&B toppers van Lauryn Hill of snoeiharde techno, met een Silent disco is alles mogelijk zonder dat daar de buren last van hebben.  Uiteindelijk moet je zelf bepalen wat voor activiteiten passen bij jouw buurtfeest.

Doe het samen

Het voordeel van een buurtfeest is dat er veel handen zijn om een succesvol feest neer te zetten. Maak hier vooral ook gebruik van, want vele handen maken licht werk. Zoek een groepje mensen met veel zin en tijd om gezamenlijk een knalfeest te organiseren. Het is dan ook aan te raden een feestcommissie te maken. 

Vooraf is het verstandig te bepalen wat er nodig is en wat alles kost om te huren of om te kopen. Overleg ook vooral met buren en vrienden of zij connecties hebben zodat bepaalde dingen goedkoper te regelen zijn. Er is altijd wel iemand handig genoeg voor het maken van een flyer of iemand met een grote BBQ die een bijdrage wil leveren.

Voor ouders is een (buurt)feest vaak een stuk leuker als de kinderen het ook goed naar hun zin hebben. Daarom deze gouden tip: ga op zoek naar goed vermaak voor de buurtkinderen. Een springkussen is altijd een succes, of de hierboven genoemde Silent Disco!

Check voor vergunningen

Een super groot feest is natuurlijk leuk, maar vraagt soms wel om een evenementenvergunning, vluchtroutes en afspraken met de brandweer. Een ‘bescheiden’ buurtfeest heeft dat allemaal niet nodig en vergt alleen even een melding bij de gemeente. Een stuk minder werk en gedoe!

In elke buurt zit wel een goede locatie verstopt: een plein, een vijver of een parkje. Op straat is natuurlijk ook een goede optie, waarbij de gemeente soms zelfs wil meehelpen om de straat af te zetten. Om er vervolgens voor te zorgen dat het feest goed aangekleed wordt zullen er een aantal dingen gehuurd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan muziek, een partytent, hapjes en drankjes.

Een buurtfeest organiseren is niet niks en kan veel verantwoordelijkheid met zich meedragen. Zodra het buurtfeest is begonnen is het echter ook tijd om te genieten. Ook voor de feestcommissie! Laat de teugels wat vieren en vergeet vooral niet te genieten van het feest. 

Aan alles komt een eind. Zo ook aan het buurtfeest en het organiseren hiervan. Zijn we dan al klaar? Nog niet! Natuurlijk moet alles ook nog eens opgeruimd worden. Niet het leukste werk, maar het moet wel gebeuren. Als het goed is zijn hier al afspraken over gemaakt met de feestcommissie, maar het kan iedereen ontglippen. Zorg voor duidelijke afspraken voor het opruimen zodat niemand aan het eind van het feest voor een verrassing komt te staan.

0