Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een kloppend interieur, denk hieraan!

Soms voelt je inrichting niet helemaal kloppend. Je wil er iets aan veranderen, maar weet niet precies wat. Je wil het liefst alles veranderen in een dag. Maar helaas gaat dat in praktijk vaak niet lukken. Je hebt er geen tijd voor, geen budget voor, of bent niet handig genoeg. Gelukkig zijn er een aantal veranderingen, die vaak over het hoofd gezien worden, die een enorme invloed hebben op de sfeer in je huis. Denk aan het plaatsen van passende deuren van Gewoon Gers, het toevoegen van planten en de indeling van je woning. We hebben deze tips voor je op een rij gezet, lees verder.

Nieuwe binnendeuren

Bij het opknappen van het interieur denk je niet snel aan je binnendeuren. Terwijl deze juist belangrijk zijn voor de gehele sfeer en look van je woning. Als je huidige deuren niet aansluiten bij de rest van je inrichting, is het vervangen van de binnendeuren een makkelijke en vaak betaalbare manier om je interieur een nieuwe uitstraling te geven. Stalen deuren zijn momenteel erg populair vanwege hun moderne en industriële look. Deze deuren hebben slanke stalen frames met glaspanelen, waardoor ze perfect passen bij allerlei interieurstijlen. Ze hebben een industrieel karakter wat een mooi contrast is met een landelijke woning, terwijl een clean Scandinavisch interieur een robuust accent krijgt. En het gebruik van glas zorgt voor een ruimtelijk gevoel, je krijgt een open indeling, terwijl de ruimte wel afgesloten kan worden. 

Toevoegen van planten 

Zijn er nog niet veel planten aanwezig in je woning? Dan is dat wellicht de reden dat het niet helemaal kloppend voelt. Planten zorgen voor letterlijk meer leven in de woning en je kan er iedere ruimte mee opfleuren. Voor een kleine woonkamer, slaapkamer of keuken kan het plaatsen van een grote plant al enorme invloed hebben. Kies een pot in de kleuren en stijl van je inrichting. Een kekke kleur in contrast met de rest of ga voor een natuurlijke terracotta pot. Planten die makkelijk te onderhouden zijn, zijn bijvoorbeeld monstera’s of een olifantenpoot. Voor meer details en gelaagdheid, kan je kiezen voor meerdere kleine plantjes. Plaats ze in boekenkasten, op vensterbanken en op de salontafel. 

Denk na over de indeling

Een simpele manier om je interieur een nieuwe uitstraling te geven zonder geld uit te geven, is door te experimenteren met de opstelling van je meubels. Probeer verschillende indelingen uit om te ontdekken wat het beste past bij de flow van de ruimte. Het kan best zijn dat als je de bank op een andere plek zet, de hele woonkamer al beter aanvoelt. Of verwissel de bijzettafels door andere tafels die je in je huis hebt staan. Of plaats de boekenkast in de slaapkamer in plaats van in de woonkamer. Door het uitproberen van verschillende indelingen, probeer je allerlei dynamieken uit, die misschien beter passen.

0