Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een grote kamerplant maakt je woonkamer helemaal af

Als je een saaie hoek in je huis hebt dan is het geweldig om deze op te vullen met een grote kamerplant. Een grote plant is namelijk dé eyecatcher in je huis. Grote kamerplanten hoeven niet alleen in de woonkamer neergezet te worden, maar ze kunnen ook prima in de keuken of slaapkamer staan. Als ze maar voldoende licht krijgen, of juist schaduw. Dit verschilt dan ook per plant. Grote kamerplanten vallen snel op, waardoor ze voor veel sfeer zorgen en gezelligheid. Naast dat ze een mooi accessoire zijn hebben ze ook positieve effecten. Ze kunnen namelijk zorgen voor meer zuurstof en zuiveren de lucht. Daarnaast zorgen planten er voor dat jij je gelukkiger voelt en heb je minder stress. Maar niet elke plant heeft dit effect, wil je weten welke planten je beter niet kan uitzoeken? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

De kamerplant uit Zuid-Afrika; strelitzia

Zuid-afrika, het land waar meerdere planten vandaan komen. Een plant die daar onder valt is de strelitzia. Deze plant heeft grote groene bladeren die de vorm hebben van een veer. De bladeren zorgen ervoor dat je het idee krijgt dat je in de jungle bent. 

Donkergroene bladeren met witte strepen

De calathea is een bijzonder kamerplant, de bladeren zijn namelijk donkergroen van kleur met witte strepen. De achterkant van het blad heeft een bordeaux rode kleur. Je kunt dus zeker wel zeggen dat de bladeren uniek zijn. Het leuke aan de plant is dat de plant reageert op donker en licht, de bladeren sluiten namelijk als het donker wordt. Op de manier zie je de achterkant en voorkant van het blad even vaak.

De kentiapalm

Deze kamerplant heeft ook een luchtzuiverende werking, de kentia palm zorgt er namelijk voor dat alle vuile luchtdeeltjes omgezet worden in groene energie. De palm staat ook wel bekend om zijn prachtige groene bladeren. Daarnaast is dit een perfecte plant als je niet zo goed bent in verzorgen, want hij heeft weinig verzorging nodig. 

Nieuwsgierig geworden naar grote kamerplanten?

Wil je graag een grote kamerplant? Maar weet je nog niet goed welke het beste in je huiskamer past? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een ruim assortiment waar het makkelijk is om de juiste plant te vinden aan de hand van de filteropties. 

0