Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een goed tuinfeest organiseren doe je zo!

Warme dagen en zwoele avonden maken de zomer de ideale tijd om buiten te dineren of een feest te organiseren. Gelukkig kennen onze herfsten ook genoeg zwoele, zachte avonden waarin dat mogelijk is. En dus kun je nu nog steeds vrienden en familie uitnodigen voor een tuinfeest. Hieronder geven we je tips hoe je dat het beste doet!

Match decoraties met je tuinplanten

Kies een eenvoudig decor thema voor het feest, een tint die past bij de bloemen in je tuin werkt altijd goed, en voer dit door in je aankleding. Het zal je feest een verfijnd, gestileerd gevoel geven, ook al is het buiten.

Kies de juiste plek in de tuin voor de feesttafel

Als je eventueel een diner serveert tijdens het feest, kies dan een stabiele plek om de tafel en stoelen te plaatsen waar er zo min mogelijk wiebelen en morsen kan gebeuren. Investeer in wat brede houten planken die je over het gazon kunt leggen om een ​​stevige ondergrond of tijdelijk terras te creëren.

Zorg voor schaduw tegen de zon

Biedt gasten zowel zon- als schaduw opties, zodat iedereen indien nodig een pauze kan nemen van de hitte. Het is een geweldig idee om een ​​luifel of een kleine feesttent op te zetten, die je kunt decoreren. Of als je het geluk hebt een kamer te hebben die naar je achtertuin leidt, open dan de deuren en om je gasten tegen de zon te beschermen als ze dat willen.

Zorg voor afkoeling

Afgelopen zomer heeft iedereen gemerkt dat de temperaturen aardig op kunnen lopen in Nederland. In de zomer een tuinfeest geven kan dus erg warm zijn. Als de temperaturen oplopen is het heerlijk als er mogelijkheden zijn om te verfrissen. Een opzetzwembad of een opblaasbare spa zijn ideale manieren om te zorgen voor die verfrissing. Bij Dezomerspecialist.nl kun je terecht voor verschillende vormen van verkoeling in de zomer.

Overweeg op kleur afgestemd eten en drinken op feestjes

Om echte synergie te creëren tussen alle elementen van het feest, maak je een kenmerkende punch of welkomstcocktail die coördineert met de kleuren in jouw decor thema. Je zou de kleur zelfs kunnen doorvoeren in de snacks, waar mogelijk uiteraard.

Serveer zomerfruit met eetbare bloemen

Zorg voor een indrukwekkend statement dessert. Fruit in een champagneglas doet het altijd goed, of een heerlijk zomers taartje versierd met verse bessen en eetbare bloemen. Je gasten zullen niet gehaast vertrekken als ze weten wat er nog gaat komen!

Verleng je feest

Leg plaids, lichte dekens en een paar kussens op je terrasmeubilair. Het zorgt voor een zachtere sfeer tijdens het feest en zorgt ervoor dat gasten warm en gezellig blijven als het wat kouder wordt. Dit soort elementen maken het feest juist gezelliger en meer cosy!

Creëer een magische feesttuin

Denk aan de verlichting in je tuin en maak bij het vallen van de avond gebruik van strategisch geplaatste kaarsen. Het verspreiden van theelichtjes rond het gazon en langs paden zal een prachtige sfeer creëren, terwijl twee of drie grote kaarsen op belangrijke gebieden het feest goed verlicht houden.

Gebruik de geuren van de natuur voor je buitenfeest

Het mooie van een tuinfeest is dat je de natuur kunt gebruiken om sfeer te creëren. Benadruk de geuren in jouw bloembedden door een paar geurkaarsen te plaatsen die dezelfde geur verspreiden in de tuin. Plaats stoelen ook in de buurt van indrukwekkende planten, zodat gasten kunnen genieten van de glorie van hun omgeving terwijl ze ontspannen.

Bescherm jouw gasten tegen ongedierte in de tuin

Insecten kunnen een probleem zijn en niemand wil een vlieg in zijn drankje! Probeer drankjes te serveren in eigenzinnige jampotten in plaats van glazen. Boor een klein gaatje in de deksels zodat je er rietjes in kunt schuiven en ze kunnen afstemmen op je kleurenthema. Het aansteken van een paar muggen kaarsen en deze in de tuin te plaatsen, kan de kans verkleinen dat gasten worden gebeten, en het is ook een goed idee om insectenwerende middelen bij de hand te hebben!

0