Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een fitte vrouw worden

Wij vinden het belangrijk dat er goed wordt gezorgd voor vrouwen. Dat is niet heel gek, gezien de naam van onze blog en de onderwerpen waaraan wij aandacht besteden. Toch willen we dit belang even benadrukken bij jou en je een hart onder de riem steken; je staat er niet alleen voor. We willen je graag bij van alles helpen en vandaag is dat met het fit worden als vrouw. Ieder lichaam is anders en daarom kunnen we je niet precies helpen, maar we willen wel even het onderscheid maken tussen man en vrouw. Mannen en vrouwen hun lichamen zijn nog meer verschillend en daarom is het belangrijk dat we specifiek ingaan op het gezond en fit worden als vrouw zijnde. Dus, nu je dit weet kun je met een gerust hart en vol goede moed beginnen met lezen. Kom, we maken er wat moois van! 

Sporten

Allereerst is het belangrijk dat je lekker gaat bewegen. Of je nu een sportschool Zwolle opzoekt of een andere sport gaat beoefenen; dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je lekker gaat bewegen. Al is dat in een sportschool in Zwolle zoals de Basic-Fit wel heel makkelijk. Je bevind je in een motiverende omgeving waarin je alles kunt; van cardio tot aan krachttraining, van alleen tot samen en van snel tot uitgebreid. Je hebt alle mogelijkheden voor je en daarom is het ten zeerste aan te raden om hiervoor te kiezen. Tevens heeft sporten bewezen effecten op zowel je lichaam als geest, dus dat is ook mooi meegenomen. Een gezond lichaam en lekker in je vel zitten; dat gaat hand in hand zoals je ziet. 

Voeding en rust

Het meeste werk, wat betreft gezond worden, zit hem in de uren die je draait buiten de sportschool. Wat doe je hiermee? Ga je lekker neerploffen op de bank en een zak chips leeg eten, of ga je lekker naar buiten, voldoende rust en goed eten? Het is belangrijk dat je een voedingsschema zoekt dat bij je past en dat aansluit op al je wensen. Wel is er wat betreft voedingsschema’s voor iedereen een rode draad; eet gevarieerd, natuurlijk en onbewerkt. Je moet geen spul gaan binnenkrijgen dat niet goed voor je is, want dan word je zelf ook niet fit. Tuurlijk mag af en toe iets lekkers, zeker als je het daardoor beter volhoudt. Wel is het belangrijk dat je over het algemeen goed eet. 

Hormonen

Hormonen hebben, of je nu een man of vrouw bent, een enorme invloed op je gezondheid. Daarom moet je dit ook goed meenemen in je gezondheid, al helemaal als vrouw. Als vrouw zijnde heb je een aantal belangrijke hormonen die op een goed, gezond niveau moeten blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oestrogeen en testosteron (ja, ook vrouwen hebben testosteron). Laat dit eens in de zoveel tijd eens controleren zodat je zeker weet dat alles goed gaat. Kleine moeite, toch? Als je dit allemaal doet, ben je al een heel eind op weg en kun je wat ons betreft terecht zeggen dat je een fitte vrouw bent. 

0