Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Een beetje jaloezie in een relatie is gezond

Merk jij dat je al gauw jaloers wordt wanneer jouw partner of vriend iets langer wegblijft dan gebruikelijk of wanneer hij positief spreekt over een vrouwelijke vriendin of collega? Jaloezie komt vaker voor in relaties dan je denkt. En wist je dat jaloezie niet eens iets negatiefs hoeft te zijn? In dit artikel lees waarom een beetje jaloezie in de relatie goed is.

Een teken van liefde

Jaloezie wordt vaak gezien als iets negatiefs binnen een relatie. Wanneer de jaloezie extreem is, kan dit zeker het geval zijn, maar een klein beetje jaloezie kan juist goed zijn. Wanneer jij jaloers bent wanneer jouw partner het over een andere vrouw in zijn leven heeft, is dit ook een teken van liefde. Je houdt zoveel van hem, dat je hem liever niet met een ander wilt delen. Wanneer dit niet het geval zou zijn, is het ook flink de tijd om na te gaan of je nog wel verliefd bent op deze man. Wanneer je verliefd bent, wil je hem natuurlijk het liefst helemaal voor jezelf hebben en met niemand hoeven delen. Dit geldt natuurlijk ook vice versa.

jaloezie-is-gezond

Het beste uit jezelf halen

Wanneer er een beetje jaloezie in de relatie is, is dit ook een reden om het beste uit jezelf te halen. Wil je dat jouw man, partner of vriend nog alleen oog heeft voor jou? Dan kan jaloezie een goede rol spelen om het beste uit jezelf te halen. Je blijft je best doen om er goed uit te zien, blijft verrassingen in petto houden en doet extra je best voor de relatie. Snapte jij als kind nooit waarom jouw moeder zo haar best deed om haar uiterlijk en het huishouden in orde te houden? Dan zul je hierdoor misschien toch merken dat je meer op je moeder lijken dan je dacht. Op je moeder lijken hoeft helemaal geen probleem te zijn, haal hier juist inspiratie uit. Een vonkje jaloezie zorgt ervoor dat je blijft investeren in jouw relatie.

Wanneer je jullie je relatie belangrijk vinden, kan jaloezie best weleens voorkomen. Geen van beiden wilt natuurlijk de ander verliezen en jullie willen elkaar liever voor jezelf houden. Zolang jullie beiden maar weten dat deze vorm van jaloezie goed bedoeld is, hoeft dit geen probleem te beteken voor jullie relatie. Voorkom alleen dat deze jaloezie overslaat in onzekerheid. Voorkom dat je juist door jaloezie onnodige ruzies en onenigheid krijgt.

0