Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Eat Pray Love: 5 redenen om deze film direct op te zetten

Eat Pray Love, de verfilming van het gelijknamige boek is nu, inmiddels meer dan 10 jaar na de releasedatum nog even populair als toen. Dit is best bijzonder maar wij begrijpen wel waarom. De film neemt je mee in de wereld van een vrouw die compleet aan de afgrond zit. Ze zit vast in een saai huwelijk waarin ze zich ontzettend ongelukkig voelt, ze ziet in haar werk geen enkele uitdaging of groeimogelijkheden meer en ook op sociaal vlak gaat het niet best. Het is een scenario waar veel vrouwen zich in kunnen vinden. Het idee dat er ’toch wel meer moet zijn’ dan het leven dat je op dit moment leeft. In de film zie je de bijzondere reis van een vrouw die hele dappere stappen zet om zich zelf weer opnieuw uit te vinden. En dat is relatable. En daarom geven wij jou 5 redenen waarom je deze film direct moet opzetten.

1. You are not alone

Zit je in een shitty relatie, ben je ongelukkig op je werk? Je bent echt niet de enige. Soms moet je er even aan herinnert worden dat je eigenlijk zelf de regie over je leven hebt. Heb je dit uit handen gegeven? It is time to take it back. In de film zie je hoe Elizabeth, gespeeld door Julia Roberts, begint bij het begin. Hup, einde aan haar relatie gemaakt, baan opgezegd, koffers ingepakt en vertrokken zonder een concreet plan. En wat zij kan, kan jij ook.

2. Ontdek 3 prachtige landen

Oké, oké, niet iedereen heeft de luxe om zomaar voor een langere periode op reis te gaan en misschien vind je het ook nog al spannend. Dat begrijpen wij. Maar ook dat is een extra reden om deze film direct op te zetten. Je ziet door de ogen van Elizabeth 3 prachtige en totaal verschillende landen. Je wordt meegenomen naar Italië, India en Indonesië. Je zult veel leren over de culturele verschillen tussen deze landen en de ene na de andere overheerlijke maaltijd zal je scherm passeren. Pizza anyone?

3. Eyecandy, want het ook wilt ook wat

Laten we eerlijk zijn, een romcom is het allerleukste genre wat er is. En in elke goede romcom zit op z’n minst één knappe tegenspeler. En in deze film zitten er meerdere. Maar de knapste man in deze film is voor ons niet James Franco, maar de exotische Javier Bardem. Deze Spaanse acteur zal je doen zwijmelen en je zult direct ook verlangen naar een leuk en knap exotisch vriendje. Je zal je empowered voelen wanneer je ziet hoe Felipe, het personage dat Bardem speelt, vrouwen behandeld. Vol liefde en respect, goh- het bestaat dus nog wel!

4. Levenslessen

Er zitten in Eat Pray Love meer levenslessen dan we hier kunnen benoemen. En als we ze allemaal benoemen haal je er zelf misschien ook minder uit. We zullen er één delen, de rest moet je zelf ontdekken! De grootste les die Elizabeth leert is dat ze altijd haar authentieke zelf moet zijn. Jarenlang heeft ze een leven geleid zoals ze dacht dat het ‘moest’ en van haar ‘verwacht werd’ door de maatschappij. Dit heeft er voor gezorgd dat ze heel ongelukkig werd. Enkel zij zelf kon de regie over haar leven terugpakken. En er begon heel veel te veranderen, direct al nadat zij hier de eerste stap in had gezet. So take charge of your own life. You can do it!

5. Nieuwe inzichten

De film zal je veel nieuwe inzichten geven. Ook wanneer je helemaal lekker gaat en helemaal happy bent of denkt te zijn zul je wat uit deze film halen. Blijdschap, inspiratie, voldoening en nieuwe inzichten. Julia Roberts zet deze rol heel geloofwaardig neer en je zult je hoogstwaarschijnlijk goed met haar karakter kunnen identificeren. We zijn heel benieuwd welke inzichten deze film jou zal geven.
En daarom wensen we je alvast veel kijkplezier!

0