Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Duurzaam in stijl? Check deze tips voor duurzame kleding

Zo weet je of je duurzaam shopt

Wil jij duurzaam en in stijl de straat over? Duurzame kleding is het beste voor het milieu, omdat het op een betere manier geproduceerd wordt. Tevens is het eerlijke kleding, waarbij arbeiders op een eerlijke wijze betaald worden en is de kwaliteit van de kleding ook nog eens een stuk hoger. Hierdoor gaat de kleding veel langer mee. In dit artikel geven wij je tips bij het shoppen van duurzame kleding, zodat je straks echte pareltjes hebt waarvan je zeker weet dat ze op een duurzame wijze geproduceerd zijn.

Koop alleen bij een duurzame webshop

Zorg ervoor dat je alleen bij duurzame webshops koopt, zoals So Good To Wear, zodat je meer zekerheid hebt over of je straks wel echt duurzame kleding in handen hebt. Duurzame webshops verkopen alleen merken die duurzaam zijn en je kunt er vaak niet alleen terecht voor kleding, maar ook voor de allerleukste accessoires. En deze zijn natuurlijk ook hartstikke duurzaam.

Bekijk of merken duurzaam zijn

Je kunt ook bekijken of merken duurzaam zijn via de Keurmerkenwijzer van MilieuCentraal. Binnen deze check wordt er gelet op verschillende factoren, zoals het milieu, het dierenwelzijn en de arbeidsomstandigheden. Door de Keurmerkenwijzer te raadplegen, weet je beter waar je jouw duurzame kleding het beste kunt shoppen en heb je minder kans dat je met een niet duurzaam kledingstuk naar huis gaat.

Check de materialen

Let goed op het materiaal waarvan de kleding is gemaakt. Is het bijvoorbeeld gemaakt van biologisch katoen? Bekijk ook wat de rankinglijsten over de merken zeggen. De Keurmerkenwijzer staat onder strenge controle van deskundigen en als een bedrijf op deze lijst wil staan, moet deze echt iets doen. Zo dient ieder bedrijf de misstanden in haar productieketen te analyseren. Vervolgens moet het bedrijf een plan van aanpak maken om deze risico’s te verminderen, wat weer beoordeeld wordt door deskundigen die gespecialiseerd zijn in misstanden in de kledingbranche.

Dure merken zijn niet altijd eerlijker

Een heel goedkoop shirt is niet duurzaam gemaakt. Hiervan zijn vaak werknemers in lagelonenlanden de dupe en het milieu. Betaal je echter veel geld voor een kledingstuk, dan wil dit niet zeggen dat het duurzaam is. Ook bij duurdere merken komt kinderarbeid nog veel voor en ze hanteren ook niet altijd een productieproces dat goed is voor het milieu. Houd hier daarom rekening mee als je kleding gaat kopen.

Wij wensen je veel succes met jouw zoektocht naar duurzame kleding!

0