Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Doe meer met leer in je interieur

Was vroeger alleen de stoel van opa van leer, tegenwoordig wordt leer op veel meer manieren in het interieur toegepast. Het is een trend. 

Leer is een prachtig natuurlijk materiaal dat, mits het van een goede kwaliteit is, met de tijd alleen maar mooier wordt. Een rugtas van leer gaat jaren mee. Vooral als deze van bijvoorbeeld volnerfleer is gemaakt, de beste kwaliteit leer. Naast voor tassen en schoenen wordt leer nu ook ingezet voor in het interieur. 

Leer geeft het interieur een stoer uiterlijk, het heeft karakter en is van nature ook nog eens oersterk. Daarom kan leer op meerdere manieren worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan leer op traptreden, leren banden om planken aan op te hangen, leren greepjes op keukenlades, leren plantenhangers en stoelen met leren bekleding. 

Leren heuptas en leren stoel kunnen een stootje hebben

In de meeste gevallen wordt gekozen voor het uiterlijk van leer. Niet in een variant die geverfd is in een felle kleur. ‘Natuurlijk’ is het motto. Daarmee krijgt het interieur een rustige uitstraling. Voeg hier een aantal planten aan toe en je huiskamer is helemaal van nu.  

Leer is een duurzaam materiaal dat een stootje kan hebben. Net zoals de heuptas van leer jaren meegaat, gaat ook een echte leren stoel jaren mee. Een mooie investering voor wie de waarde ervan inziet. Gecombineerd met blank hout is zo’n meubel een eye catcher. 

Maak een match met de heuptas dames

Wie inspiratie zoekt voor leer in het interieur kan op Pinterest goed terecht. De leren handgrepen zijn inmiddels ook Ikea binnengedrongen, de leren trapbekleding treffen we in mening televisieprogramma over wonen. De leren vlinderstoel is terug van weggeweest en wie een match wil maken met de leren heuptas dames, kiest voor een leren kapstok. 

Met andere woorden, leer is enorm veelzijdig en je kunt er van alles mee. Wie creatief is, kan met leer als materiaal goed uit de voeten. Kies in alle gevallen voor een goede kwaliteit leer. Butsen en krasjes herstellen dan vaak vanzelf en het kan jaren mee. 

0