Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

DIY gezichtsmaskers voor een stralende huid

Heb je een moment voor jezelf en wil je je gezicht eens extra verzorgen? DIY gezichtsmaskers zijn daar het antwoord op. Door de gezichtsmaskers zelf te maken, weet je precies wat je op je huid smeert en je profiteert direct van het effect van de verse ingrediënten.

Hoe maak je een DIY gezichtsmasker?

De kans is groot dat je al een hoop spullen in huis hebt om zelf een gezichtsmasker te maken. Want een DIY gezichtsmasker bestaat vaak uit weinig ingrediënten die je gewoon in je keuken kunt vinden. Iedereen heeft wel honing, olijfolie of Griekse yoghurt op voorraad. En als het toch op is, dan neem je dat wat ontbreekt gewoon bij je volgende boodschappen ronde mee.

Nadat je de ingrediënten hebt fijngemaakt en op je gezicht hebt aangebracht, ga je een kwartier rustig ergens zitten of liggen. Na afloop spoel je het masker met lauw water of koud water af en je kunt er weer even tegen met een stralende huid.

diy gezichtsmaskers

Wat doet een DIY gezichtsmasker voor je huid?

Iedereen heeft een ander huidtype, dus de verschillende gezichtsmaskers hebben ook allemaal een ander effect. Kies een DIY gezichtsmasker dat bij je past. Een mengsel van een halve avocado en een theelepel honing geeft je droge huid voeding. Heb je last van rode vlekjes en is je huid onrustig? Dan kies je voor de inhoud van twee zakjes groene thee die je mengt met drie eetlepels honing en verdunt met wat water. Behalve dat je huid gereinigd wordt, heeft de groene thee ook nog eens een ontstekingsremmende werking.

Weet je niet welk huidtype je hebt, maar wil je gewoon genieten van een DIY gezichtsmasker? Iedere huid heeft baat bij een masker dat is samengesteld uit een kwart banaan, een halve avocado, twee eetlepels honing, een half kopje havermout vlokken en een eetlepel kokosolie.

Waar let je op bij het maken van een gezichtsmasker?

Het do it yourself gezichtsmasker heb je in korte tijd gemaakt en je kunt het dus op ieder moment dat je er behoefte aan hebt, aanbrengen. Let er op dat je niet te veel van het masker tegelijk maakt. Omdat je met verse ingrediënten werkt, is het masker niet lang houdbaar. Wil je toch iets maken waarmee je langer vooruit kunt, kies dan voor droge, gemalen ingrediënten.

Denk aan gemalen amandelen, gedroogde kamille of groene thee. Het hoofdbestand van deze maskers is klei, zoals gele klei voor de vette huid of roze klei voor de droge huid. Bewaar deze ingrediënten in een schone pot. Voor een stralend effect hoef je er alleen wat rozenwater aan toe te voegen voor de normale huid of yoghurt voor de gevoelige huid.

0