Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dit moet je weten over daten volgens jouw sterrenbeeld

Daten is maar een lastig concept. De een is er dol op, de ander krijgt al de zenuwen bij het idee. Het is ten slotte een flinke taak om de juiste persoon uit die miljoenen mensen te pikken. Een troost: misschien ligt het niet aan jou, maar aan je sterrenbeeld. Daarom zetten we alle (eerste) date tips voor elk sterrenbeeld op een rijtje. 

Of je er nu heilig in gelooft of denkt dat het klinkklare onzin is: het is altijd leuk om te lezen wat je sterrenbeeld over je zegt. Van je karakter, vriendschappen tot carrière: je sterrenbeeld zou er grote invloed op hebben. Zo ook op jouw dating leven. Lees daarom eerst dé datingtip voor jouw sterrenbeeld voor je op een eerste date gaat met je crush. Baadt het niet, dan schaadt het niet! 

Ram: Word niet gelijk verliefd

Een Ram is erg vastberaden om haar doel te behalen en gaan voor niks of niemand uit de weg. In een prille relatie kan dit echter een beetje overweldigend overkomen voor de ander. Het ideale advies voor de Ram is dan ook: doe het rustig aan. Ook als je na één date al hoteldebotel bent een toekomst voor je ziet. Neem de tijd om iemand rustig te leren kennen en verliefd te worden op wie diegene écht is, niet jouw droombeeld van iemand. 

Stier: Why so serious?

Gevoelig als de Stier is, heeft zij soms de neiging het daten wat te serieus te nemen. Trek niet gelijk conclusies en sta open voor een beetje flirten en praten. Het is prima om nog niet gelijk te weten wat de intenties van de ander zijn, eerst even lol maken is ook veel waard. 

daten en sterrenbeeld

Kreeft: Gooi niet alle kaarten op tafel

Ook de Kreeft is een erg gevoelig sterrenbeeld en laat dit ook graag zien. Open zijn over je emoties is een hele mooie eigenschappen, maar kan op de eerste (paar) date(s) ook zwaar voelen voor de ander. Probeer het daarom luchtig te houden en bewaar de rollercoaster van emoties voor wanneer je elkaar wat beter kent. 

Leeuw: Geef de controle uit handen

Als de natuurlijk leider die de Leeuw is, vindt zij het soms moeilijk om zich mee te laten voeren met het moment. Bewaar je leiderschapskills voor de werkvloer en probeer op de eerste paar dates een meer gelijkwaardige verhouding te creëren tussen jou en je date. Dat betekent ook dat je niet constant het voortouw neemt in het gesprek maar echt luistert naar wat je date te vertellen heeft.  

Tweeling: Stick to the plan

De Tweeling is wispelturig en houdt van spontane activiteiten. Een date plannen is dus één ding, maar ook daadwerkelijk komen opdagen is soms lastig voor de Tweeling. Hartstikke zondig, want zo loop je misschien wel de liefde van je leven mis die ook nog achterblijft met een gebroken hart of gekrenkt ego. Stick to the plan, Tweeling. We A zegt, moet ook B zeggen. 

daten en jouw sterrenbeeld

Maagd: Wees niet te kritisch

De grootste valkuil van de Maagd op dategebied is haar kritische karakter. Zoals de meeste dingen in het leven, geldt hier de gulde middenweg. Weten wat je wilt is heel belangrijk, maar als je een te groot eisenlijstje hebt, loop je misschien wel iemand mis die jou heel gelukkig kan maken. Laat daarom de vooroordelen los en volg wat meer je gevoel. 

Weegschaal: Stop met pleasen

De Weegschaal wil het graag iedereen naar de zin maken, soms zelfs ten kosten van haarzelf. Dit is geen handige eigenschap is een beginnende relatie. In deze periode leer je de ander namelijk hoe hij of zij jou mag behandelen. Als je laat zien dat jij jezelf graag wegcijfert om de ander gelukkig te maken, kan dit in een later stadium fricties veroorzaken in je relatie.

Schorpioen: Houd het luchtig

De Schorpioen is het meest intense sterrenbeeld en heeft het niet zo op oppervlakkigheid. Daardoor kan ze snel de neiging hebben om over te gaan op een diepgaand gesprek, ook op de eerste date of ontmoeting. Hoewel diepgang essentieel is voor een relatie en om elkaar echt te leren kennen, kan dit ook afschrikken. Ook kan de Schorpioen daarmee de indruk wekken dat de band met haar date veel intenser is dan zij eigenlijk ervaart. De Schorpioen moet tijdens het daten dus vooral in de gaten houden dat het luchtig blijft, de diepgang komt daarna wel.

Boogschutter: Jaag niet gelijk avontuur na 

De Boogschutter is gek op avonturen en spontane momenten. Hoewel dit een super goede basis kan zijn voor een (eerste) date, is er ook niks mis mee om je date te leren kennen tijdens een goed gesprek onder het genot van een borrel. Zo ontdek je pas écht of je bij elkaar past. 

Dit moet je weten over daten volgens jouw sterrenbeeld

Steenbok: Haal je muur weg

De Steenbok geeft haar innerlijke gevoelens en verlangens niet zou gauw weg. Iedereen is anders, maar tijdens een date is het wel belangrijk om jezelf open te stellen. Dat is de enige manier waarop jullie elkaar écht gaan leren kennen en kan laten zien hoe leuk je bent. 

Waterman: Go with the flow

De Waterman laat zich liever leiden door ratio dan gevoel. In principe prima, maar liefde is niet te beredeneren. Laat daarom je argumenten thuis en volg een keer je gevoel. Dan komt die passievolle romance vanzelf op je pad. 

Vissen: Wees realistisch

Vissen zijn romantisch en dromerig. Tijdens de dating fase is het echter wel handig om ook alert te blijven op eventuele red flags. Daarmee voorkom je op de lange termijn een hoop ellende! 

Herken jij jouw datingperikelen terug in jouw sterrenbeeld? 

0