Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dit gebeurt er als je stopt met social media

Ben jij verslaafd aan Instagram? Is je schermtijd beschamend hoog en durf je dit niet onder ogen te zien? Vind je het niet prettig om zonder je telefoon de deur uit te gaan? Het kan zijn dat je verslaafd bent aan social media. Vooral in tijden van quarantaine kan het verleidelijk zijn om in je smartphone en socials te verdrinken. En geloof ons, er zijn veel leukere dingen te doen. Misschien heb je wel eens gedacht van ” Ik ben verslaafd aan social media, en wat nu?” ”Ik moet stoppen met Instagram.”, maar heb je ook daadwerkelijk stappen ondernomen? Denk je dat je verslaafd aan Instagram bent? Mogelijk ben je je al wel bewust van de negatieve effecten van social media, maar ben je toch nog niet overtuigd om ermee te stoppen?

Deze 3 dingen gebeuren als je stopt met social media

1. Je ervaart meer rust in je hoofd en kan je beter ontspannen

Je hoeft niet altijd online te zijn en je kan fijn doorwerken zonder telkens meldingen te krijgen van Instagram. Je komt aan dingen in huis toe waarvan je dacht dat je er de tijd niet voor had, zoals het lezen van een goed boek. Wanneer je stopt met je apps te controleren en hier moeite mee hebt, denk je misschien wel ” Ik ben verslaafd aan social media ”. Geef je zelf wat tijd.
Door het gebruik van social media te limiteren, of zelfs helemaal te stoppen, kan je productiever en meer ontspannen werken. Ook geef je je hersenen meer tijd om alle prikkels te verwerken. Zo loopt je emmer minder (snel) over, en ga je ontspannen weer naar bed.

2. Je voelt meer verbondenheid met familie en vrienden

Welke herinneringen met je vriendinnen vind je het mooist? Op welke momenten heb je het hardst met familie gelachen? Juist, de momenten dat je niet afgeleid raakt door je telefoon. Het is heerlijk om je zo verbonden te voelen met de mensen waar je zo van houdt, en niet telkens gestoord te worden door het getril van je telefoon.

3. Je vergelijkt minder

Het is niet goed om jezelf te vergelijken met anderen. Iedereen lijkt al zijn zaakjes op orde te hebben, maar dit is echt niet zo. Door bijvoorbeeld te stoppen met Instagram, een grote bron van vergelijkingsmateriaal, ben je minder bezig met jezelf te vergelijken. Je eigenwaarde zal groeien en je zal je snel beter voelen. Te veel vergelijken zorgt ook echt niet over een positiever beeld

0