Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dingen die we denken wanneer we de bachelorette kijken

Het zal je niet ontgaan zijn dat De Bachelorette weer op tv is. Het programma was eerder te zien als de Bachelor en maakt nu een comeback met influencer Gaby Blaaser in de hoofdrol. Omdat ik niet vies ben van een goede realityserie, heb ik zelf ook voor de buis gezeten. Wij zijn inmiddels 7 afleveringen verder en kunnen niet wachten om te ontdekken of Gaby ware liefde gaat vinden. In de tussentijd genieten we van alle gekke uitspraken, bizarre dates en plaatsvervangende schaamte. Dit is wat we allemaal denken wanneer wij de Bachelorette kijk (warning: spoilers!):

 • Ik wil ook naar Afrika.

De wilde dieren, mooie landschappen en hete temperaturen. De olifanten. Ik herhaal: De. Olifanten. What’s not to love? De deelnemers mogen Gaby vergezellen op de meest indrukwekkende dates op dito locaties. Tussen alle vermakelijke drama door, geniet ik van Afrika. 

 • Hoe kan al dit testosteron elkaar zo goed verdragen? 

Ik zie een groep vol afgetrainde, door testosteron gedreven en ijdele mannen die allemaal dezelfde vrouw mee naar Nederland willen nemen. Ik verwachtte dat er binnen no time drama zou ontstaan tussen de mannen. Het leek me een goede afwisseling met de romantiek en plaatsvervangende schaamte. Het tegendeel bleek waar te zijn, de mannen zijn the best of buds. Jordy en Diego gingen zelfs zo op in hun bromance dat ze Gaby even leken te vergeten. Dit kostte Diego de kop, waarna Jordy snel mocht volgen. Ik ben benieuwd of de band tussen de jongens veranderd naarmate ze dichter bij de finish zijn. Dit zal wel meevallen, want volgens verschillende interviews gaan de jongens nog steeds veel met elkaar om.  

 • Waarom kijkt Witte Roos-Jordy altijd zo nors?

Dat lange lijf, de strakke kleren en korte broekspijpen. De semi-intellectuele norse blik die hij de hele tijd draagt. Misschien moet ik maar toegeven dat ik geen fan ben van Jordy. Een goede eerste indruk is alles wat deze jongen in het programma heeft laten zien. Daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan. 

 • Wat ziet Gaby in Joey dat ik niet zie?

Ze hebben al twee keer gekust. Twee keer. Dit terwijl onze favoriete Enschedeër Kaspar een blauwtje moest lopen toen hij Gaby probeerde te kussen. Ik heb nog niet gezien welke charmes Joey precies in de strijd gooit om zoveel succes te boeken bij Gaby. Misschien laat Joey zich de komende aflevering nog goed zien aan ons, want nu voel ik me buitengesloten. 

 • Zo naar dat iedereen haar kust wanneer ze een roos ontvangen. 

Sinds de corona-crisis ben ik toch heel anders naar fysiek contact gaan kijken. Gaby lijkt wel een draaideur tijdens de rozenceremonies. Alle mannen zijn Gaby zo dankbaar dat ze haar een dikke kus geven wanneer ze een roos ontvangen. Alle mannen hun eigen intieme moment met Gaby, om zich vervolgens weer bij de groep te voegen en te kijken naar het volgende intieme moment van Gaby.  

 • Is al dat daten niet enorm vermoeiend? 

Ik heb enorm respect voor Gaby. Niet alleen stelt ze zich emotioneel open voor het oog van de nationale tv, maar ze is ook nog eens non-stop in de weer met al die dates. Elke date weer de beste kant van zichzelf laten zien, haar aandacht verdelen tussen de verschillende mannen en schaamteloze verkooppraatjes aanhoren. Ik zou het haar niet nadoen. 

 • Wat lijken die cocktailparties me toch ongemakkelijk.

Elke cocktailparty krijg ik het gevoel dat ik krijg op feestje van een vriendin van een vriendin waar je niemand kent. Het scannen van de ruimte om te bepalen bij welk groepje je gaat proberen aan te sluiten. Een dozijn jongens die hun aandacht op jou hebben gericht en één voor één jouw aandacht in beslag proberen te nemen. Oh nee, dat laatste gebeurt eigenlijk nooit. Maar je snapt wat ik bedoel. 

 • Als Gaby niet voor Boy kiest, mag ik dan zijn nummer?

Even serieus, wat een leukerd. Deze single dad is half Grieks, een echte horecatijger en staat enorm gemotiveerd in het leven. Als ik Gaby was, zou ik het wel weten!

 • Say whut, Jordy? Gaby moet meer initiatief tonen?

Jordy, Jordy, Jordy. De man die dagenlang probeert te teren op één winst. Hij liet Gaby heel lang wachten op zijn geplande date, en toonde verder ook geen enkel initiatief. Na het vertrek van zijn mancrush Diego veranderde er nog steeds weinig. Ten slotte voelde hij zich zelfs geroepen om Gaby apart te nemen en haar aan te spreken op háár gebrek aan initiatief. Gaby had duidelijk al mentaal afscheid genomen, want ze beantwoorde de opmerking met een klein lachje. De volgende rozenceremonie greep hij gelijk mis. Bye Bye, Witte Roos-Jordy!

 • Kaspar, zorg jij er nou eigenhandig voor dat ik Twents een mooi dialect begin te vinden?

De man met ‘de mooie oren’ heeft een misschien nog wel opvallender kenmerk. Nee, ik heb het niet over zijn billen tijdens de Instagram-opdracht. Ik heb het natuurlijk over het Twentse dialect van deze Enschedeër. Gedurende de serie ben ik het steeds meer gaan waarderen. Kan iets te maken hebben met zijn humor en enorme gunfactor. 

 • Moet. Nog. Een. Aflevering. Kijken. 

Er zijn al een flink aantal mannen gesneuveld en er is een groepje sterke kandidaten over. Ook al heb ik mijn persoonlijke favorieten, het is nog even de vraag op wie Gaby haar pijlen gericht heeft. Gaat ze de liefde vinden? Of beter nog: de liefde haar?

Ben jij ook benieuwd naar het liefdesavontuur van Gaby? Je kunt de serie kijken op videoland. Of je houdt ons in de gaten voor nog meer updates!

0