Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Deze vijf veranderingen ondergaat je huid in de herfst en winter

Er gebeurt in het najaar van alles met je huid


In de winter en herfst gebeurt er van alles met je huid. De menselijke huid ondergaat diverse verandering, waarvan veel mensen zich eigenlijk niet bewust zijn. Wat gebeurt er precies met je huis in de herfst- en wintermaanden? En wat kun je hiertegen doen?

1. Een drogere huid en ruwe plekken

In het najaar wordt je huid, helaas, wat droger. De wind is vaak scherp en schraal, terwijl ook de algehele buitentemperatuur een duit in het zakje doet. Het gevolg is een huid die droger wordt en ruwe plekken kan gaan vertonen. Door regelmatig een vochtinbrengende crème te gebruiken en zo nu en dan een hydraterend gezichtsmasker op te doen, houd je de gezichtshuid soepel.

2. Een huid die gevoeliger is dan in de lente en zomer

De uitdroging van de huid in de herfst en winter leidt tot een gevoeliger huid. Dit is vooral te merken aan je handen, die groeven kunnen gaan vertonen bij nat en guur herfst- of winterweer. Maar ook rond je ogen en lippen kan de dunne huid pijn gaan doen. Gebruik een voedende handcrème, lippenbalsem en een speciaal serum voor rond je ogen om dit probleem aan te pakken.

3. Een huid die moet herstellen

De huid heeft ook nog de naslag van de zonnige zomer te verwerken. De warme en zonnige dagen hebben een poriën verwijderend effect gehad en pigmentvlekjes op de huid achtergelaten. Wanneer de bruin geworden huid die je in de lente en zomer hebt opgebouwd weer licht wordt, blijven er sporen achter. De huid ziet er minder strak en minder stralend uit. Gebruik een voedende crème met de stof niacinamide, vitamine C en retinol erin om de huid stralender en egaler te maken.

4. Ook in het najaar doet uv-straling iets met de huid

Vooral in de zomer heeft de huid te maken met uv-licht. Maar veel mensen beseffen niet dat de huid ook in het najaar met uv-straling te maken krijgt. Zeker op stralende winterdagen als er sneeuw ligt, is het oppassen geblazen. Gebruik op dit soort dagen een zonwerende crème of een dagcrème met SPF als bestanddeel.

5. Een minder goede bloedsomloop

In de herfst- en wintermaanden circuleert het bloed minder goed. Hierdoor ziet de huid er al snel dof en kleurloos uit. Wil je blossende wangen? Geef jezelf dan twee of drie keer per week een fijne gezichtsmassage om de bloedcirculatie te stimuleren!

0