Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Deze smoothie is heerlijk bij warm en koud weer!

Deze smoothie met kurkuma, gember en appel is het ontstekingsremmende drankje dat
je van zomer tot herfst brengt. Als je nog steeds vasthoudt aan dat laatste zomergevoel,
is dit smoothie recept misschien precies wat je nodig hebt. De drie belangrijkste
ingrediënten in deze smoothie zijn kurkuma, gember en appel. De appel zorgt voor een
zure helderheid die het zo’n verfrissende dorstlesser maakt, vooral als het gekoeld
wordt gedronken. De verwarmende eigenschappen van gember en kurkuma geven de
drank een herfstgevoel.

Wij zijn altijd een fan geweest van appel smoothies, maar dit is een van de krachtigste en
immuniteitsverhogendste. Kurkumapoeder is gemakkelijk te vinden in de meeste
huishoudens en is de snelste en gemakkelijkste manier om een dosis immuniteit aan je
lichaam toe te voegen. Kurkuma is een van de krachtigste ontstekingsremmende
kruiden die er is, wat verklaart waarom het al eeuwenlang een geneeskrachtig
ingrediënt is.

De zoetheid in appels zorgt ervoor dat de lichte hitte in kurkumapoeder verdwijnt. In
termen van waar je op moet letten bij het maken van dit recept, is onze pro-tip om verse
gember of een organisch kurkumapoeder te gebruiken, omdat het een sterkere en
zuiverdere smaak heeft. Als je verse gember gebruikt, was deze dan en schil dan de
buitenste schil, alleen met het geelrode deel. Een klein stukje verse kurkuma van een
halve centimeter is voldoende bij vier tot vijf appels.

Deze smoothie smaakt zowel warm als koud net zo heerlijk, dus je kunt hem altijd
drinken. Om het warm te maken, gebruik je gewoon warm water bij het maken in plaats
van koud water. Hieronder vind je het volledige recept, zodat je het thuis kunt proberen.

Kurkuma, gember en appel smoothie recept

Ingrediënten:
2 appels, klokhuis verwijderd, geschild en in stukjes
verse gember
1/2 tl kurkuma
1 kopje ijs
1 kopje water
Ahornsiroop (of een andere suikervervanger, om het zoeter te maken)

  1. Voeg alle ingrediënten toe in een blender. Pulseer tot een gladde mix.
  2. Schenk in serveerglazen. Geniet vers of bewaar tot twee dagen in de koelkast.
0