Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Deze signalen kunnen tijdens het datingsproces al aangeven dat jullie misschien beter af bent als vrienden

Relatiemateriaal of BFF: hoe je het verschil kunt zien

De moeilijkste date om te hebben? Dat is er eentje die prima loopt zonder je daarom veel wijzer te maken. Na een slechte date weet je gelijk dat je deze persoon af kunt kruisen van jouw lijstje potentiële partners. Maar wat als alles eigenlijk op wieltjes loopt en je toch niet zeker weet of het naar meer smaakt? Dan zijn er gelukkig een paar signalen die jouw beslissing een pakje gemakkelijker maken.

Primale drang

Leuke mannen of vrouwen genoeg in de wereld, maar hoe weet je nu of je er ook een stapje verder mee kunt gaan? Ongetwijfeld de meest effectieve manier om het verschil vriend(in)/relatie te ontdekken is de aantrekkingskracht. De seksuele component hiervan merk je meteen en is een absolute must-have om verder te gaan. Zie je jezelf echt niet de koffer induiken met de tegenpartij? Dan is dat al vaak het eindpunt. Voel je die primale drang wel? Handel er nog niet meteen naar, maar denk ook even na over jullie compatibiliteit. Pas je niet samen? Dan is de kans op een lange relatie relatief klein.

Je zit in een andere levensfase

Het is niet omdat jullie allebei aan het daten zijn dat jullie op dezelfde pagina in jullie levensverhaal zitten. Dat kan het geval zijn met een groot leeftijdsverschil, bij studenten versus werkenden of gewoon bij mensen met een ander idee over de juiste leeftijd voor kinderen en samenwonen. Dit hoeft niet per se een dealbreaker te zijn, maar is absoluut wel een extra argument om goed over een relatie na te denken. Dit zorgt immers onvermijdelijk voor spanningen.

Gekibbel, gekibbel

Je hoeft als koppel natuurlijk niet over alles hetzelfde te denken. Het is dan ook wel fijn als jouw date een eigen mening durft te hebben en niet bang is om je op je plaats te zetten. Maar wat als je het over daadwerkelijk alles oneens bent? Heb je een fundamenteel andere visie over het merendeel van de zaken? Dan is dat waarschijnlijk geen goede basis om een relatie aan te gaan.

Je zoekt naar iets anders

Een moeilijk aspect aan daten is dat niet iedereen naar hetzelfde op zoek is. De ene wilt zo snel mogelijk een vaste relatie, de ander kijkt de kat liever uit de boom. Het is dan ook belangrijk om hier snel in het hele proces een eerlijk gesprek over te hebben. Zoeken jullie iets anders? Ook dat is op zich geen dealbreaker, maar wel iets om mee te nemen. De veilige raad hierbij is om toch maar gewoon vrienden te blijven als je hier niet op dezelfde lijn zit.

0