Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Deze items behoren in je basic garderobe

Velen van ons kopen geregeld nieuwe kleding… en laten we eerlijk zijn, soms iets te geregeld. Het is natuurlijk ook leuk om een nieuwe outfit of schoenen aan te schaffen. Zeker omdat we elk seizoen worden overspoeld met nieuwe trends. Het nadeel met veel van die trends is dat ze maar even duren en dat de items die je tijdens zo’n trend koopt, na twee jaar al weer in de vuilnisbak belanden. Zonde en niet echt van deze tijd. Gelukkig zien we ook steeds meer mensen die een bepaalde basis garderobe hebben, met klassieke items die vele tientallen jaren mee kunnen. Dan hebben we het niet over regenlaarzen dames, maar over de ‚fundamentals’ zoals een goede broek, trui of jas. Welke fundamentals dat nog meer kunnen zijn lees je hieronder.

We beginnen met misschien wel het belangrijkste kleding item van de afgelopen 50 jaar: de jeans. Een goede jeans mag niet ontbreken in je kledingkast. Een goede pasvorm is daarbij het belangrijkste. Met een goede pasvorm zul je een jeans namelijk helemaal afdragen. Hierdoor wordt een spijkerbroek meestal alleen maar mooier, en het is nog goed voor het milieu ook! Misschien voel jij je thuis in een broek met een rafelrandje, een rits of een uitgesproken stiksel. Een klassiek type gaat voor een aansluitende skinny in een effen wassing. Kun je jouw stijl omschrijven als bohemien? Een flared jeans kan een glansrol krijgen in je kledingkast. 

De blazer is multifunctioneel inzetbaar

De blazer is een uitkomst voor ieder type en kan gedragen worden over een hoodie, gecombineerd met een stoere jurk of op een blouse. De blazer is perfect als jas op mooie herfstdagen, maar kun je ook dragen tijdens een avond uit. De klassieker onder de blazers is een zwart exemplaar, maar tegenwoordig vind je hem ook met een eigentijds randje. Denk bijvoorbeeld aan de oversized blazers die we nu veel zien.

De herfst is al lang weer begonnen en de winter lonkt reeds en dat betekent dat de jassen weer van zolder komen. Een jas is waarschijnlijk het item in onze garderobe dat je het makkelijkste lang mee kunt laten gaan. Dit maakt het dan ook het perfecte item om een klassieke variant van aan te schaffen die je leven lang mee kan gaan. Door de term ‘klassiek’ lijkt de stijl al vastgesteld, maar niets is minder waar. Een klassieke jas kan ook geschikt zijn voor een stoerder type. Kies je bijvoorbeeld voor een nauwgesloten, rechte mantel, dan kom je inderdaad snel in de klassieke hoek. Maar wanneer je voor een oversized mantel kiest, dan zal de uitstraling stoerder worden. Het toevoegen van een klein motief of gekleurde knopen kunnen de uitstraling volledig doen veranderen.

Vergeet het witte t-shirt niet!

Het volgende item is zo basic dat we hem nog wel eens willen vergeten: het witte t-shirt. Toch creëer je met een wit t-shirt een sterke look. Zo staat het stijlvol met een zwarte skinny jeans, of kan het juist een wit canvas zijn voor een uitgesproken look met prints. Let bij een wit T-shirt goed op de pasvorm. Investeer in een T-shirt van een zware stof. Natuurlijk zijn er erg goedkope versies op de markt, maar investeer je in een kwalitatief goed wit shirt, dan kan dit enorm lang mee gaan… en het staat vaak stukken beter dan een goedkope variant!

0