Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Deze interieurtrends gaan we in 2020 overal zien

De interieurtrends in 2020 die je niet mag missen

Het jaar 2020 staat alweer voor de deur. En dat betekent dat er nieuwe trends zijn op het gebied van interieur en wonen. Maar welke trendy ontwikkelingen zijn er precies? Wat mag je echt niet missen als je je huis inrichten 2020 in stijl wilt doen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste interieurtrends in 2020.

1. Imperfectie en uniciteit zijn dit jaar helemaal in

Een van de meest interessante interieurtrends in 2020 is een warm, verrassend en imperfect interieur scheppen. De trend van minimalisme in meubilair en een strak ontworpen industriële inrichting heeft dit jaar dus afgedaan. Durf te verrassen en origineel te zijn: dat is het nieuwe motto! Gebruik daarom pure, natuurlijke en duurzame materialen om warmte en sfeer mee te creëren. Planten, bloemen, rieten en rotan meubelen en stoelen: als het maar natuurlijk en warm is, past het in 2020 in de woonkamer!

2. Spiced honey en donkere kleurtinten

Het huis inrichten 2020 kun je goed doen door gebruikt te maken van warme en donkere kleuren. Mooi is om de geel-bruinachtige kleur spiced honey, de Flexa-kleur van 2019, in het interieur toe te passen en die af te wisselen met donkere kleuren als bruin, donkergrijs, een donkere variant groen of zwart. Zo ontstaat er een interessant contrast in de woonkamer, keuken of in andere ruimtes in huis. Verder zijn houten visgraatvloeren, ronde hanglampen en decoraties met felle kleuren in 2020 hip. Als het maar natuurlijk oogt en afwijkt van de gulden middenweg.

3. Thematiseren is het toverwoord

Een van de interessante aspecten van het huis inrichten 2020 is dat thematiseren helemaal hot is. Kies voor het gebruik van thema’s die terugkomen in accessoires op de tafels, in schilderijen op de muur en in het vloerkleed. Je kunt bijvoorbeeld denken aan thema’s als wilde dieren, glas als terugkerend thema of retro voorwerpen en historie door het hele huis in: hier een oude fotocamera, daar een antieke telefoon en op de schilderen historische taferelen of foto’s van historische gebouwen.

4. Multifunctioneel en duurzaam

Een interieur dat multifunctioneel en praktisch is, is een andere belangrijke woontrend in 2020. Vooral de combinatie gemak en duurzaamheid doet het goed. Laat bijvoorbeeld rolluiken aanbrengen aan de buitenkant van de ramen waar veel kou doorheen komt. Zo krijgt je hui niet alleen een strakkere en eigentijdse uitstraling, maar doe je ook iets goed voor het milieu. Duurzame rolluiken besparen namelijk tot wel 10 procent stookkosten!

0