Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Deze 3 signalen wijzen erop dat de quarantaine je relatie sterker heeft gemaakt

De intelligente lockdown was een goede tijd voor stelletjes. Waar singles alleen op de bank zaten en het gemis van hun gebruikelijk stapavondjes en etentjes met vriendinnen verwerkten, kropen stelletjes nog eens dicht elkaar aan. Waar je eerder misschien nog jaloers naar de spannende dateverhalen en one night stands van je vrijgezelle vriendin kon luisteren, ging het seksleven van jou en je lover ineens aan kop. Ook al kan het de nodige obstakels opleveren wanneer je samen gebonden bent aan huis, deze quality time kan jullie ook dichter bij elkaar brengen. Lees verder om te ontdekken welke 3 signalen aantonen dat jouw relatie alleen maar sterker is geworden.

1. Omgaan met een stressvolle situatie maakte jullie band sterker

Het corona-virus heeft veel mensen stress opgeleverd. Dat kan gaan om zorgen de gezondheid van je familie, jezelf of financiële zekerheid. Je zou misschien denken dat deze stress funest is voor je relatie, maar het kan jullie juist ook dichter bij elkaar brengen. Door samen te praten over jullie zorgen en naar oplossingen te zoeken, wordt jullie emotionele band nog sterker.

Daarnaast toont onderzoek aan dat mensen die goed met stress om kunnen gaan, ook optimistisch zijn en daardoor sneller verstandige keuzes maken. Hierdoor zijn deze mensen ook sneller een stabiele en ondersteunende partner in een relatie. Helemaal niet zo verkeerd dus om te weten hoe je partner zich opstelt in stressvolle situaties als deze!

2. Je wil weer samen leuke dingen doen

Je wil wat je niet kan krijgen, dat is een heel normaal verschijnsel. Vielen jullie, net als vele stelletjes, in een patroon van samen op de bank hangen, eten bestellen en series kijken? Dan kan de quarantaine zomaar weer iets hebben aangewakkerd in jullie. Omdat ineens de optie wegvalt om de deur uit gaan, wordt dit idee een stuk aantrekkelijker. Dat is nou eenmaal hoe het brein werkt, doe je niks aan! Wel kun je er je voordeel mee doen. Bankhangen is natuurlijk heerlijk, maar het is belangrijk om samen dingen te blijven ondernemen.

Samen nieuwe ervaringen opdoen, voorkomt dat jullie relatie in een sleur valt en zorgt dat jullie elkaar weer een beetje beter leren kennen. Daarnaast geeft het jullie weer nieuwe gesprekstoffen en kunnen die verliefde kriebels zomaar weer verschijnen! Waren jullie na de quarantaine helemaal klaar met thuis zijn en hebben jullie gelijk meer dingen ondernomen met elkaar? Dan kan deze tijd zomaar een goede invloed hebben gehad op jullie relatie!

3. Jullie waren de obstakels de baas

Het kan zijn dat de quarantaine in jullie relatie voor de nodige obstakels heeft gezorgd. Misschien was er een punt dat jullie je groen en geel aan elkaar ergerden, maar hebben jullie dit besproken en samen opgelost. Dit is een teken van een sterke relaties. Problemen en ruzies zijn te vinden in elke relatie, maar de manier waarop jullie daarmee omgaan, is wat telt. Hebben jullie tijdens de intelligente lockdown ruzies en problemen overwonnen? Dan is jullie relatie ongetwijfeld nóg sterker geworden!eHebbe

Herken jij jouw relatie in deze signalen? Dan zijn jullie ongetwijfeld sterker uit de quarantine gekomen! Fijn om te weten dat jij en jouw lief obstakels samen kunnen overwinnen! Heeft jouw relatie juist een stootje opgelopen tijdens de lockdown? Lees dan hier wat de meest voorkomen relatieproblemen zijn en hoe je deze oplost.

0