Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De top 3 beste shopsteden van Europa

Wie houdt er nu niet van winkelen? Eigenlijk heb je altijd wel wat nodig, vooral als het uitverkoop is. Nog leuker is het om te winkelen in andere Europese steden, bijvoorbeeld tijdens een citytrip. Maar wat zijn nu de beste shopsteden van Europa? Hieronder kun je de top 3 vinden.

Top 3 beste shopsteden van Europa

  1. Londen
beste shopsteden van europa

Wat de beste Europese steden om te shoppen betreft, staat Londen zonder twijfel op de eerste plaats. Door het zeer grote aanbod kun je hier voor elk budget wel iets vinden. De bekendste winkelstraat is Oxford Street in de wijk Westminster, die meer dan twee kilometer lang is en waar je grote winkelketens kunt vinden als Topshop, Primark, Urban Outfitters en Zara. Hier zijn ook bekende Britse warenhuizen te vinden als Selfridges, Marks & Spencer en John Lewis. In Regent Street bevinden zich wat duurdere en stijlvollere winkels. Camden Market is een goede plek als je op zoek bent naar vintage kleding en accessoires en een wat kleiner budget hebt. Andere leuke plekken om te winkelen zijn Covent Garden Market, Notting Hill en Brick Lane Market. Al deze plekken zijn erg gemakkelijk te bereiken met de metro.

  1. Milaan
beste steden om te shoppen in europa

Milaan is de Europese modehoofdstad en mag dus met recht een van de beste Europese steden om te shoppen genoemd worden. Als modeliefhebber moet je zeker naar de ‘Gouden Vierhoek’ gaan, waar je exclusieve winkels van grote fashion designers kunt vinden als Gucci, Prada en Versace. Voor betaalbaardere winkels als Benetton en H&M ga je naar de Via Dante, de Via Torino of de Corso Buenos Aires. In de Corso di Porta Ticinese kun je unieke meubels en accessoires voor in huis kopen, evenals allerlei vintage spullen. Tijdens en na het shoppen kun je even bijkomen in de Corso Vittorio Emanuele II, waar je niet alleen veel modewinkels maar ook koffiezaken met de beste koffie kunt vinden.

  1. Barcelona

Barcelona is zeker een van de beste shopsteden van Europa. Of je nu van grote winkelketens, kleine boetiekjes, designerkleding of tweedehands spullen houdt, je zult hier zeker uren zoet zijn. Bovendien zijn de winkels vaak langer open dan in Nederland. De beste winkelstraat is de Passeig de Gràcia, waar je bekende designers als Chanel, Manolo Blahnik en Jimmy Choo kunt vinden, evenals betaalbaardere ketens als Mango, H&M en Bershka. De Portal de l’Àngel is de duurste en drukste winkelstraat van Barcelona, met kledingzaken als Zara en Stradivarius. Wil je liever rondsnuffelen in leuke boetiekjes en kleinere winkels? Ga dan naar de wijken El Born en Gràcia. In de wijk El Raval kun je veel tweedehandswinkels vinden. Foodies kunnen zeker niet om de Mercat de la Boqueria heen, een grote overdekte markt waar je bijvoorbeeld kazen en olijfolie kunt kopen.

Citytrip naar een van de beste Europese steden om te shoppen

Zoals je ziet, is het aanbod aan winkels net zo gevarieerd als de steden zelf. Er is dus voor elk wel wat wils te vinden, waar je ook naartoe gaat. Winkelen is bovendien een goede manier om een stad te ontdekken, om vervolgens bij te komen in een lokaal koffiezaakje of restaurant. Pak dus je koffer in en ga op citytrip naar een van deze steden!

0