Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De populariteit van een boxspring uitgelegd

Een boxspring is een combinatie van verschillende materialen en dit type bed geeft een optimale ondersteuning aan je lichaam en een erg goed ligcomfort. Vandaar dat de boxspring al jaren het meest populaire type bed in Nederland is. Met een boxspring kies je voor een kwaliteitsbed, met een matras dat meestal bestaat uit meerdere lagen. Denk jij er ook aan om een boxspring te kopen, maar weet je nog niet welke? Er zijn wel wat zaken waar je op moet letten. Kies je voor Serta boxsprings of bijvoorbeeld voor een Caresse boxspring, dan weet je dat je kwaliteit koopt, maar bij onbekendere merken kan dat een risico zijn. Lees snel verder want hieronder hebben we de voordelen van een boxspring uiteen gezet en vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf.

Boxsprings zijn tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren, te vinden. De meest populaire van dit moment zijn grijs, blauw, zwart en bruin. Door de ruime keuze kun je een boxspring altijd matchen met de rest van je slaapkamer interieur. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoofdbord in een andere kleur dan de poten.

Dit is een boxspring

Een boxspring bestaat uit een matrasbodem, met daarop een matras en daar weer op een eventuele matrastopper. Dat wil zeggen dat er tot 3 matrassen op elkaar liggen, die ervoor zorgen dat je goed wordt ondersteunt tijdens het slapen. Niet voor niets dat in veel luxehotels dit soort bedden te vinden zijn. Doordat een boxspring eigenlijk altijd behoorlijk hoog is, geeft dit een erg luxe uitstraling. Natuurlijk zijn er ook lagere modellen op de markt te vinden, maar in de meeste gevallen is het bed een stuk hoger dan een traditioneel model, met bijvoorbeeld een lattenbodem.

Allerlei opties mogelijk

Een boxspring bed koop je helemaal compleet, dus met de verschillende matrassen en daarnaast met de bijbehorende poten en het hoofdbord. Vaak kun je dit zelf samen stellen en helemaal afstemmen op jouw voorkeur en smaak. Aangezien vooral het hoofdbord erg zichtbaar is, kun je hier de sfeer mee neerzetten die jij in je slaapkamer wil. Kleur en materiaal van het hoofdbord bepalen namelijk voor een groot deel welke uitstraling het bed heeft.

Een boxspring is enorm comfortabel

De combinatie van een verende boxspring en het verende matras geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en een comfortabel ligcomfort. Zowel de temperatuur als de ventilatie van de boxspring is ook erg goed. De boxspring bestaat namelijk als het ware uit een open constructie van veren. Daarnaast gaat een boxspring behoorlijk lang mee. Na 10 jaar is het verstandig de matrassen eens te vervangen. De boxspring zelf kan met gemak 25 jaar mee gaan. Uiteraard ligt dit er wel aan hoe er met de boxspring om wordt gegaan.

De maten van een boxspring

Een boxspring is opgebouwd uit verschillende onderdelen die uit elkaar te halen zijn, maar alsnog zijn de verschillende onderdelen vaak erg groot. In de gemiddelde woning hoeft dat geen probleem te zijn. Een enkele keer past bijvoorbeeld de boxspring of het hoofdbord niet door een trapgat. Dit kan een probleem geven bij de montage of bij verhuizing. Verstandig is het dan ook om dit voor de aanschaf te checken.

Zit je eraan te denken om een goede boxspring te kopen? Zorg bij het kiezen dan voor voldoende ondersteuning. Als je veel op je buik slaapt, kun je het beste een stevig matras kiezen. Slaap je graag op je rug of op je zij? Dan mag het matras wat minder hard zijn, zodat je er lekker in weg kunt zakken. 

0