Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De meest populaire plastische ingrepen

Plastische chirurgie wordt elk jaar steeds populairder en vrouwen zijn niet langer de enige mensen die cosmetische chirurgie ondergaan. Mannen dragen bij aan de explosie van procedures, of het nu gaat om een botox behandeling, het weg laten halen van pigmentvlekken of een andere plastische ingreep. Hieronder volgen de meest voorkomende procedures voor plastische chirurgie.

Liposuctie

Liposuctie is een chirurgische ingreep waarbij vet uit specifieke delen van het lichaam wordt weggezogen om een ​​slanker en beter gevormd silhouet te creëren. Er zijn verschillende soorten liposuctie.

Bij tumescente liposuctie, het meest populaire type, wordt een oplossing van zoutoplossing, een medicijn om de bloedvaten te vernauwen en een verdovend middel in het te behandelen gebied geïnjecteerd. Deze vloeistof wordt samen met vet uit het lichaam gezogen met behulp van kleine holle metalen instrumenten die canules worden genoemd. De infusie van vloeistof kan op korte termijn vochtretentie veroorzaken die in enkele dagen afneemt.

Bij ultrasone geassisteerde liposuctie geeft de canule ultrasone energie vrij om vet te smelten zodat het uit het lichaam kan worden gezogen. Dit heeft meer risico’s dan tumescente liposuctie, waaronder het risico van inwendige en uitwendige brandwonden en een langere operatie. Andere opties zijn onder meer laser liposuctie. De gemiddelde patiënt kan binnen enkele dagen weer aan het werk, afhankelijk van het gebied of de gebieden die zijn behandeld.

Borstverkleining

Een borstverkleining bij een vrouw is een van de weinige plastische operaties die de verzekering vergoedt, aangezien de voordelen veel verder gaan dan een beter uiterlijk. Vrouwen met zeer zware of te grote borsten hebben vaak moeite met het vinden van passende kleding, ervaren chronische rugpijn, nekpijn, chronische huiduitslag en een slechte houding.

Idealiter zal de operatie om zowel de grootte als het gewicht van de borsten te verminderen, de rugpijn verlichten en de houding verbeteren. De operatie is een permanente oplossing voor het hebben van onevenredige borsten en de meeste patiënten gaan binnen twee weken weer aan het werk.

Neuscorrectie

Een neuscorrectie hervormt de neus en brengt deze in balans met de rest van het gezicht. De chirurg kan de totale grootte van de neus verkleinen of delen van de neus verfijnen voor een ander uiterlijk. In sommige gevallen waarin de ademhaling kan worden verbeterd door middel van een operatie, zoals in het geval van een afwijkend septum, vergoedt de verzekering een deel of de gehele operatie. Blauwe plekken kunnen na de operatie duidelijk zijn, maar zouden binnen tien dagen moeten verdwijnen.

Rhytidectomie

Een rhytidectomie, of facelift, is een chirurgische oplossing voor de rimpels en verslapping die gepaard gaan met veroudering. Een facelift verstrakt de huid van het gezicht om een ​​jeugdiger uiterlijk te geven door de huid zachtjes strakker te trekken, diepe lijntjes glad te strijken en verslapping te minimaliseren.

Een facelift wordt vaak gecombineerd met een andere ingreep zoals een voorhoofdslift, ooglidcorrectie of huidpeeling, om de jeugdige uitstraling van de patiënt te versterken. Hechtingen worden vaak vijf tot tien dagen na de procedure verwijderd, maar het herstel duurt enkele weken.

Borstvergroting

De chirurgische vergroting van vrouwenborsten is al lange tijd enorm populair. Dergelijke chirurgie wordt om verschillende redenen uitgevoerd, om beide borsten te vergroten, om een ​​ontbrekende borst te vervangen of om asymmetrische borsten even groot te maken. Soms kiezen vrouwen voor een dergelijke operatie wanneer hun borsten zich tijdens de puberteit niet ontwikkelen, een aandoening die congenitale micromastia wordt genoemd. De meeste patiënten hebben een of twee weken herstel nodig voordat ze hun normale activiteiten kunnen hervatten. Activiteit met hoge impact, zoals hardlopen, kan extra hersteltijd vereisen.

0