Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De leukste romantische series op Netflix van dit moment

De zomer van 2021 was niet helemaal wat we ervan hoopten. Toch hoef je daarom niet te treuren, want Netflix is er altijd voor de natte, grijze dagen. En wat is er dan leuker dan in je vakantie je in een serie te storten en lekker te binge watchen? Wij helpen je hierbij met een overzicht van de leukste romantische series op Netflix op dit moment.

Bridgerton

Was je jaren geleden ook helemaal in de ban van Serena, Blair, Dan en Chuck Bass uit Gossip Girl? Dan moet je nu toch even goed opletten, want Bridgerton is gewoon Gossip Girl met een historisch laagje eromheen. In het eerste seizoen van deze topper binnen ‘de beste romantische series op Netflix’-lijst maakt Daphne Bridgerton haar debuut op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London. Ze hoopt hier haar ultieme match te vinden, maar zowel haar broer als de mysterieuze lady Whistledown maken het haar er niet gemakkelijker op. Ze wil al bijna opgeven tot de begeerlijke en rebelse hertog van Hastings zijn opwachting maakt. Nog niet overtuigd?

romantische series netflix

De leukste romantische series op Netflix van dit moment: Crazy Ex-Girlfriend

We hebben het over de ultieme romantische series en dan stellen we je voor aan je gekke ex. Tja, misschien niet het meest romantische wat we ooit hebben gedaan, maar we beloven je: deze reeks is gewoon de moeite waard! Als de succesvolle advocate Rebecca uit paniek het gebouw stormt, botst ze bijna tegen haar eerste echte liefde Josh op. Ze probeert hem te strikken voor een date, maar hij staat op het punt te verhuizen en is niet echt geïnteresseerd in haar. Dit heeft Rebecca echter niet door en ze grijpt de kans aan om haar eigen rotleven te ontvluchten en reist af naar het gat waar hij woont. Als dat maar goed gaat! 

Jane the Virgin

Het zal je maar gebeuren: je meldt je bij je gynaecoloog voor je jaarlijkse check-up en voordat je het weet, heeft ze je geïnsemineerd met het sperma van een compleet onbekende! Als hoofdrolspeelster Jane uiteindelijk echt zwanger blijkt te zijn (als maagd!) zet dat niet alleen de verhoudingen met haar huidige liefje Michael op het spel, maar brengt dat ook de knappe Raf in haar leven. En dat is slechts het begin van vijf seizoenen vol love triangles, familiebanden, spanning en bijzondere vriendschappen, oftewel een echte telenovela. Dat wordt genieten dus. Jane the Virgin mag echt niet ontbreken bij de beste romantische series op Netflix.

romantische netflix series

De leukste romantische series op Netflix van dit moment: Love is Blind

We hadden je allerlei fictie-series voor kunnen stellen, maar soms heb je vast ook behoefte aan wat echte liefde! Dus wat dacht je van Love is Blind? Dit ultieme liefdesexperiment is de ideale mix tussen Married at First Sight en First Dates en past daarom perfect bij de beste romantische series op Netflix. Een groep mannelijke en een groep vrouwelijke singles leren elkaar kennen met een flinke muur ertussen. Als het klikt mogen, ze een aanzoek doen en dan begint het experiment pas echt. Ze gaan op huwelijksreis, leren elkaars familie kennen en gaan samenwonen. Maar in een spannende finale bij het altaar moet blijken of ze echt ‘ja’ tegen elkaar zeggen.

Feel Good

Liefde is er in alle soorten en maten, dat bewijst de heerlijk romantische serie Feel Good – die onze lijst met de beste romantische series op Netflix aftrapt – zeker wel. In deze semi-autobiografische reeks valt stand-upkomiek en voormalig drugsverslaafde Mae als een blok voor George. Eén probleempje: Georges familieleden en vrienden weten nog niet dat ze voor het vrouwelijke schoon gaat. Het paar begint al snel te daten, maar dan ontdekt George dat Mae een voormalig drugsverslaafde is. Dat neemt de nodige spanningen met zich mee voor hun opbloeiende liefde.

De leukste romantische series op Netflix van dit moment: Virgin River

Je houdt van romantische series, maar hebt Virgin River nog niet gezien? Dan vragen we ons toch af onder welke steen je hebt gelegen. Sinds de release is deze reeks bijna niet meer uit het populaire lijstje verdwenen en de aankondiging voor seizoen drie liet dan ook niet lang op zich wachten. Massaal sloten kijkers kraamvrouw Melinda in het hart en dan hebben we het nog niet over de (iets oudere) hunk Jack gehad. De twee groeien sinds haar komst in het kleine dorpje steeds meer naar elkaar toe, maar Melinda is niet voor niets gevlucht uit haar geboortedorp. Wat verbergt deze eenzame vrouw eigenlijk? 

0