Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De hipste brillen van nu

We weten allemaal dat brillen op dit moment het mode accessoire zijn om je outfit mee af te maken. Dit artikel vertelt je meer over de hipste brillen van nu en hoe brillen een fashion statement zijn geworden.

Hoe zijn brillen een mode accessoire geworden?

De geschiedenis van de bril als modeaccessoire gaat terug tot de 12e eeuw, toen de bril aanvankelijk werd gebruikt als medisch hulpmiddel om het gezichtsvermogen te corrigeren. Het duurde echter tot de 19e eeuw voordat een bril als modeaccessoire werd gedragen door zowel mannen als vrouwen. Een van de eerste pioniers van de bril als modeaccessoire was koning Lodewijk XV van Frankrijk, die de bril begon te dragen in de jaren 1730 om er gedistingeerder uit te zien. Andere bekende figuren die een bril droegen als modestatement zijn Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt en Elvis Presley. Pas aan het eind van de 20e eeuw werd een bril algemeen geaccepteerd als modeaccessoire, en nu wordt de bril gedragen door zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Enkele van de populairste stijlen van brillen zijn aviator zonnebrillen, cat eye brillen en Wayfarer zonnebrillen.

Waar vind ik die hippe bril dan?

Als je op zoek bent naar een nieuwe bril, is het belangrijk om de juiste stijl voor je gezichtsvorm en persoonlijkheid te kiezen. Aviator zonnebrillen zijn perfect voor mensen die er stijlvol en cool uit willen zien, terwijl cat eye brillen perfect zijn voor dames die een vleugje glamour aan hun uiterlijk willen toevoegen. Wayfarer zonnebrillen zijn ideaal voor mensen die een klassieke en tijdloze stijl willen. Er zijn vele webshops en winkels die hippe brillen verkopen. Zelfs de plaatselijke optiekwinkel heeft genoeg aanbod tegenwoordig. Aanraders qua webshops zijn bijvoorbeeld Charlie Temple of Five2One Eyewear. Daar vind je naast duurzame zonnebrillen ook hippe leesbrillen om de show mee te stelen.

Kortom, kijk goed rond en kies de juiste bril om je outfit mee af te maken!

0