Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De herkomst van de boblijn: een korte geschiedenis

De boblijn of bobline is een populaire kapselsoort die zijn oorsprong vindt in 1909. ?Vermoedelijk was het de Parijse kapper Antoni Cierplikowski die deze haarstijl uitvond en als eerste op grote schaal toepaste. Een rage werd de bobline pas in de jaren 1920. In dat decennium waren vrouwen met korte boblines en een sigaret in hun mond helemaal hip.

Diverse soorten boblijnen

Hoe het vroeger met de boblijn zat is aardig om te weten. Maar welke boblijn kun je als moderne vrouw vandaag de dag dragen, afgestemd op je gezichtsvorm? Kan iedereen eigenlijk wel een boblijn dragen, afhankelijk van de vorm van het gezicht? Hoe zit het bijvoorbeeld met een boblijn rond gezicht, de combinatie boblijn lang gezicht, het dragen van een boblijn smal gezicht of de wisselwerking bij een boblijn breed gezicht? Het antwoord is: ja, iedereen kan een boblijn dragen. Maar stem deze wel af op je gezicht. Er worden, los van bovenstaande subcategorieën, twee hoofdsoorten bobline onderscheiden: de korte bob en de lange bob. Hoe je slim de juiste boblijn uitkiest, leggen we hieronder voor je uit.

Een boblijn bij een rond gezicht

Heb je een rond gezicht, dan is een boblijn rond gezicht de beste keuze. Je wilt natuurlijk niet dat jouw ronde gezicht bol en dik gaat lijken. Ga daarom voor een langere bob, waarbij eéén haarzijde voor je gezicht langs hangt. Kies hierbij voor een licht golvende stijl. Wat je absoluut niet moet doen als je gezicht rondvormig is, is een korte bob nemen. Zorg verder voor voldoende volume in je boblijn, want een stijl of strak kapsel benadrukt de bolvorm juist weer.

De ideale boblijn bij een lang gezicht

Een boblijn lang gezicht is idealiter een korte of halflange bob. Het effect is dat je gezicht hierdoor korter lijkt. Voorzie de korte of halflange bob voldoende volume, anders lijkt je gezicht alleen maar langer.

Een smal gezicht en een bobline

Een smal gezicht heeft het meeste baat bij een korte bob. Een boblijn smal gezicht zorgt ervoor dat je gezicht iets breder gaat lijken.

De combinatie van een boblijn en een breed gezicht

Als je gezicht breed is en vierkant, dan kun je het beste een langere bo kiezen. Hierdoor valt j brede kaaklijn minder op. Kies voor een boblijn breed gezicht met lekker veel volume!e

0