Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De beste tips voor een relaxte zondag

De zondag wordt van oudsher als rustdag beschouwd. Zelfs zij die niet geloven, zien deze dag nog altijd als de dag waarop even niets hoeft. Lekker laat opstaan, op visite gaan of gewoon een heerlijke dag in de pyjama voor de buis. Alles kan en mag. Opladen van een drukke zaterdag en werkweek. Enkel genieten. Toch kan deze dag ook al snel saai worden. Want hoe geef je invulling aan een dag waarop er eigenlijk geen verplichting zijn? Voor dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de beste tips voor een relaxte zondag.

Uitgebreid ontbijten

Hoe fijn is het dat er geen activiteiten op het programma staan? Dat betekent dus ook een keer een ochtend niet haasten. Niet even snel een boterham met kaas aan het aanrecht eten, maar gewoon lekker uitgebreid ontbijten met het hele gezin. De geur van verse afbakbroodjes uit de oven, extra luxe beleg, eitjes op het fornuis en alle tijd om hiervan te genieten.

Maak er echt iets speciaals van op de zondagochtend. Betrek bijvoorbeeld de kinderen om samen lekkere zoete en hartige hapjes te maken die tijdens het ontbijt geserveerd kunnen worden. Let niet op de tijd. Die doet er vandaag niet toe.

Ga de natuur in

Het fijne van de zondag is dat niets verplicht is. Jij bepaalt zelf hoe je de dag indeelt. Dat biedt ruimte om dingen te doen waar je anders de tijd niet voor hebt. Zoals bijvoorbeeld een wandeling door de natuur. Trek er met het hele gezin op uit om te fietsen, te wandelen of misschien zelfs wel een vaartocht te maken. Met een dag in de natuur, laad jij jezelf weer helemaal op voor de komende week.

Vooruit koken

Merk je dat de avonden op doordeweekse dagen altijd een beetje hectisch verlopen? Is het altijd weer een hele opgave om op tijd aan tafel te zitten? Om het hele gezin van een gezonde en voedzame maaltijd te voorzien? Gebruik dan de extra vrije tijd op de zondag om alvast wat vooruit te koken. Maak bijvoorbeeld een grote pan soep en portioneer deze voor meerdere dagen, maak pasta of een rijstgerecht. Dit zijn allemaal gerechten die eenvoudig ingevroren kunnen worden. Zo heb je altijd iets in de koelkast of in de vriezer voor dagen waarop je geen tijd hebt om te koken.

Bovendien biedt dit ook nog eens de gelegenheid om te experimenteren in de keuken. Heerlijk voor kookliefhebbers om echt weer eens wat tijd te besteden in de keuken. Zonder de bijbehorende tijdsdruk. Ook mooi om het hele gezin bij het koken te betrekken. Zo creëer je direct een leuke activiteit voor allemaal.

Een dag offline zijn

Zeg eens eerlijk, hoeveel tijd brengen we dagelijks online door? Gewoon met doelloos scrollen door social media, het lezen en verzenden van berichten of het kijken naar filmpjes? Soms is het gewoon goed om je te focussen op wat echt belangrijk is. Even niet bezig zijn met de wereld om je heen, maar enkel in je eigen bubbel te lezen. Plan op zondag eens een dagje in zonder telefoon en je zult merken hoe rustgevend dit kan zijn. 

0