Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De 5 Populaire Cosmetische Ingrepen onder Vrouwen in 2023!

Een cosmetische ingreep voer je natuurlijk niet simpelweg uit omdat hij populair is, maar omdat je een persoonlijk schoonheidsideaal nastreeft. Toch kan het leuk zijn om te weten welke ingrepen veel worden uitgevoerd. Vandaar onze lijst met de vijf meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in 2023!

1. Lipvergroting

Volle en sensuele lippen zijn altijd al een symbool van jeugdigheid en schoonheid geweest. In 2023 blijft lipvergroting een van de meest gevraagde cosmetische ingrepen onder vrouwen. Door middel van verschillende technieken, zoals lipfillers of lipimplantaten, kunnen specialisten je lippen volumineuzer en aantrekkelijker maken. Vollere lippen kunnen helpen bij het creëren van een duidelijke glimlach en kan je zelfvertrouwen een boost geven. We zien wel dat lippen minder vol gemaakt worden als voorgaande jaren. Een natuurlijk resultaat is belangrijk.

2. Borstvergroting

Een borstvergroting is al jaren een populaire cosmetische ingreep en blijft in 2023 onverminderd populair. Veel vrouwen zijn ontevreden over de grootte of vorm van hun borsten en kiezen ervoor om deze te laten vergroten met behulp van borstimplantaten of een vettransplantatie. Deze ingreep kan je helpen om je vrouwelijkheid te versterken en je zelfbeeld te verbeteren. Ook hiervoor geldt dat steeds meer vrouwen de voorkeur geven aan een natuurlijk resultaat. Hoewel een borstverkleining niet in de top vijf staat, is het opvallend dat deze behandeling wel aan populariteit wint. 

3. Botox behandeling

Botox behandelingen behoren tot de meest bekende cosmetische ingrepen. Ze zijn vooral populair bij vrouwen die tekenen van veroudering in hun gezicht willen verminderen. Door het injecteren van botox in specifieke spieren worden rimpels en fijne lijntjes verzacht. Botox behandelingen bieden je een jeugdiger uiterlijk en kunnen je helpen om er frisser en stralender uit te zien. Ook zien we dat het taboe rond botox steeds verder afneemt.

4. Liposuctie

Liposuctie is een procedure die helpt bij het verwijderen van ongewenst vet op verschillende delen van het lichaam. Het is een populaire keuze onder vrouwen die moeite hebben om van hardnekkige vetophopingen af te komen, zelfs na regelmatige lichaamsbeweging en gezonde voeding. Met liposuctie kan overtollig vet worden verwijderd en kan je lichaam een meer gestroomlijnde en gevormde uitstraling krijgen. Alternatieven op liposuctie, zoals coolsculpting, worden ook steeds populairder.

5. Neuscorrectie

Een neuscorrectie, ook wel bekend als een rhinoplastiek, is een chirurgische ingreep die de vorm en proporties van de neus kan aanpassen. Veel vrouwen kiezen voor een neuscorrectie om esthetische redenen, zoals het verminderen van een grote neus, het rechttrekken van een scheve neus of het verfijnen van de neustip. Een neuscorrectie kan je gezichtsbalans verbeteren en je zelfvertrouwen vergroten. Veel vrouwen kiezen voor een neus behandeling omdat het enorm bepalend kan zijn voor je gezichtsuitdrukking.

Het is belangrijk op te merken dat cosmetische ingrepen persoonlijke keuzes zijn en dat het verstandig is om realistische verwachtingen te hebben. Ook moet je jezelf goed laten informeren voordat je een ingreep ondergaat. Het is altijd verstandig om een consult in te plannen met een ervaren plastisch chirurg (zoals Kazem Aesthetica) om je wensen en verwachtingen te bespreken en om advies te krijgen over de meest geschikte procedure voor jouw specifieke situatie.

0