Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

De 4 beste tips voor elke wijnliefhebber! 

Nu de warme zomermaanden stilletjes achter de rug zijn en de regenachtige herfstdagen het land omvatten, gaan we steeds minder buiten op café en meer gezellig binnen genieten. Om de wijnliefhebbers onder ons – die graag genieten van een heerlijk glaasje wijn – te verwennen, hebben we hier onze 4 beste tips samengesteld! 

  1. Bewaar je wijn op de juiste manier! 

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Je wijn op de juiste manier bewaren is zowat één van de belangrijkste aspecten om optimaal te kunnen genieten van je wijn. Je wijn op de juiste manier bewaren speelt natuurlijk een grote rol bij het ontwikkelen van de smaak en complexiteit van de wijn. 

Belangrijke punten om te op te letten bij het bewaren van je wijn zijn de temperatuur, de  vochtigheid van de omgeving en ervoor zorgen dat je wijn op een koele donkere plek ligt waar er zo min mogelijk licht schijnt. Zorg er bovendien voor dat je wijn zo weinig mogelijk trillingen opvangt. 

Omdat het niet altijd eenvoudig is om je wijn op de juiste manier te bewaren, kan je altijd een wijnkoelkast kopen. Deze zorgt ervoor dat je wijn op de juiste manier wordt bewaard! 

  1. Serveer je wijn op de juiste temperatuur. 

Om optimaal van je wijn te genieten, is het belangrijk om deze ook op de juiste temperatuur te serveren! Zo komen alle complexe smaken en aroma’s ten volste tot hun recht. 

Houd voor rode wijn een temperatuur van 17 – 19 °C aan, voor witte wijn 11 – 12 °C (indien de wijn van hoge kwaliteit is, voor een lagere mag 4 – 6 °C) en voor rosé 6 – 9  °C. Op deze manier geniet je het beste van je wijn. 

  1. Geef een fles wijn cadeau. 

Een fles wijn als cadeau geven? Een ideaal idee! Iedereen krijgt wel graag een flesje wijn cadeau, nou iedereen die wijn drinkt dan toch. Of het nu gaat om een zakelijke relatie, een vriendschapsrelatie of gewoon voor je geliefde, een flesje wijn zullen de meeste mensen wel appreciëren. 

Al jarenlang is het traditie om een flesje wijn cadeau te geven tijdens belangrijke gelegenheden. Of het nu gaat om een bruiloft, een doopsel of een verjaardagsfeestje, in de meeste huishoudens is het normaal om aan elkaar wijn te geven. 

Kies daarom voor een wijn die perfect bij de gelegenheid past. Heb jij laatst een zakelijke lunch gehad met een zakelijke partner? Hadden jullie toen een lekker flesje wijn ontkurkt? Doe deze fles dan cadeau! Hij of zij zal dit gebaar zeker waarderen! 

  1. Ga op reis naar één van de wijngebieden in Europa. 

Dat in Europa een overvloed is aan wijngebieden is nog maar zacht uitgedrukt. Enkele bekende wijnstreken in Europa bevinden zich ondere andere in Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. 

Wil jij je meer verdiepen in wijn en meer te weten komen over de complexe smaken en diepe aroma’s? Breng dan eens een bezoekje aan een wijngaard. Vaak kun je in deze wijngaarden een rondleiding krijgen, waarna je heerlijk kan genieten van een glaasje wijn. Je kan hier ook een krat of fles wijn kopen van die specifieke wijngaard. 

Extra tip: Laat je wijn eerst een paar weken rusten na een lange autorit alvorens te ontkurken! 

0