Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dames Jacht kleding: dé trend voor het najaar?

Helaas, de zomer dit jaar in Nederland liet te wensen over. Op een paar zonnige dagen na is het vooral koud en nat geweest. De keren dat je van de zon hebt kunnen genieten zijn waarschijnlijk op één hand te tellen. Laten we de zomer dan maar snel vergeten en ons focussen op het najaar dat voor de deur staat. De jurkjes kunnen terug de kast in en plaats maken voor de warmere broeken en jassen. 

Maar wat ga je precies dragen als straks de bladeren weer van de bomen vallen? Wij vermoeden dat jacht kleding wel eens de trend kan gaan worden dit najaar, omdat het stijl en functie perfect combineert. Wat is jacht kleding precies en waarom wordt het onder dames steeds populairder? We leggen het graag aan je uit!

Wat wordt er met jacht kleding bedoelt?

Jacht kleding is kledij die van origine is bedoeld om mee te jagen. Hiervoor moet het aan een aantal eigenschappen voldoen. Allereerst is het belangrijk dat de kleding sterk is. Tijdens het jagen schuur je natuurlijk langs takken en stenen, en daar moet een jachtbroek of jachtjas tegen kunnen. Daarnaast is veel jacht kleding water en winddicht, en zit het ontzettend comfortabel. Ook worden er veel natuurlijke tinten als groen en bruin gebruikt om niet op te vallen in de bosjes. Tot slot is jacht kleding vaak van stil materiaal gemaakt, en beschikt het over allerlei handige vakjes en zakjes om spullen in te bewaren die je graag bij de hand hebt. 

Voor welke activiteiten is jachtkledij geschikt?

Toch moet je jezelf niet laten afschrikken door al het bovenstaande. Jacht kleding is namelijk voor veel meer geschikt dan alleen de jacht. Het is bovenal hele goede outdoor kleding voor allerlei buitenactiviteiten. Of je nou gaat jagen, vissen, wandelen, hiken of vogel spotten, je kunt met deze kleding uit de voeten. Je zal gegarandeerd een comfortabele outfit hebben en opgaan in de natuur. Aanrader dus! Vergelijk het met een teckel. Dit is van origine een jachthond maar is ook een prima hond om puur te houden voor het gezelschap ;). 

Maar, waarom wordt het dé trend voor vrouwen dit najaar?

Nou, heel simpel. Het mooie van jacht kleding is dat het niet alleen heel functioneel en comfortabel is, het wordt ook ieder jaar modieuzer! Merken als Barbour en Fjällräven timmeren keihard aan de weg en produceren steeds stijlvollere kleding voor zowel dames als heren. De kleding is vaak van natuurlijke materialen gemaakt en gaat lang mee. Dit past helemaal in de huidige trend van verduurzaming. Daarnaast heeft veel jacht kleding een stijlvolle en klassieke look, die sowieso aan populariteit wint. De combinatie van al deze factoren maakt dat wij voorspellen dat jacht kleding wel eens veel gedragen kan worden dit najaar. 

0