Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Creëer meer gezelligheid in de woonkamer met deze 4 tips

Het is belangrijk om je woning sfeervol te maken. Zo gaat je huis ook echt als een thuis voelen, een plek waar je tot rust komt en je fijn voelt. Het is nog niet altijd zo gemakkelijk om dit in de praktijk te brengen. Ik heb hier een aantal tips voor die je een heel eind op weg kunnen helpen en die iedere woning sfeervol maken.

Accessoires toevoegen aan je woning

Het toevoegen van verschillende accessoires brengt veel sfeer met zich mee. Beeld je maar eens een huis in waar geen accessoires zijn. Deze ruimte is dan erg kaal en zakelijk. Dit heeft dan ook geen huiselijke sfeer. Accessoires kleden de meubels als het waren aan en maken het gezelliger. Denk bijvoorbeeld aan de volgende accessoires: sierkussentjes voor op de bank, een vaas met droogbloemen, een vloerkleed, een klein lampje voor op de bijzettafel, een dienblad met kaarsen en beeldjes, een kleedje voor op de bank, een spiegel, een klok of een kamerplant. Er zijn dus erg veel verschillende soorten accessoires waar je aan kunt denken. Het hoeft dus niet ingewikkeld te zijn en er is altijd een accessoire die bij jou en je woning past.

Hexagon foto

De hexagon foto is de laatste tijd erg populair geworden. Je hebt ze vast en zeker wel eens gezien. Het zijn verschillende foto’s in een zeshoekige vorm. De vorm is al erg leuk en uniek, maar je kunt de verschillende foto’s door deze zeshoekige vorm in een mooi patroon met elkaar leggen. Meestal wordt er een dun randje tussen de foto’s open gelaten zodat je goed het onderscheid tussen de foto’s kunt zien en ook de zeshoekige vorm beter naar voren komt. Je kunt zo op een creatieve manier verschillende foto’s verbinden met elkaar. Het is natuurlijk altijd leuk om je woning wat persoonlijker te maken en dit brengt ook weer sfeer met zich mee. Naast de hexagon vorm zijn er ook andere vormen waar je foto’s op kan laten drukken. Een aanrader is om een kijkje te nemen op de website van Modulari

Meer kleur

Van kleur worden we allemaal vrolijk. Het is om deze reden ook goed om te gebruiken in je interieur. Als je niet zo van kleur houdt kun je het ook subtiel aanpakken. Kies bijvoorbeeld één basiskleur zoals wit en kies ongeveer twee andere kleuren hierbij zoals roze en goud. Je kunt de grotere meubels dan in een neutrale kleur aanschaffen en de accessoires kun je dan in een kleur kiezen. Het hoeft dus niet moeilijk te zijn om wat kleur toe te voegen aan je woning. Je ziet ook steeds vaker dat mensen één of meerdere muren in een opvallende kleur verven. Dit geeft ook een erg mooi en sfeervol effect. Let er dan wel op dat de kleur van de muur vaker terug komt in je interieur. Laat het bijvoorbeeld terugkomen in een meubelstuk als de bank of in de accessoires.

Sfeervolle verlichting

Verlichting kan ook altijd veel wonderen doen. De juiste verlichting kan je woning goed opfleuren. Vooral in de winter of op een zomeravond is verlichting essentieel om sfeer in je woning te brengen. Dit kan al met kleine toevoegingen zoals wat verschillende soorten kaarsen. Maar ook een klein lampje voor op de bijzettafel creëert al wat sfeer. Het is ook fijn als je een grote lamp zoals je plafondlamp kunt dimmen of feller kunt zetten. Zo kun je de verlichting aanpassen aan de gelegenheid.

0