Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Creatieve manieren om je meubels een budgetproof make-over te geven

Wil je je meubels upgraden, maar heb je niet veel geld te besteden? Dan heb je geluk! Er zijn genoeg betaalbare, creatieve manieren om je meubels op te knappen en ze er als nieuw uit te laten zien. Of je nu houdt van vintage of juist liever kiest voor een moderne look. Met de juiste voorbereiding kun je je meubels opknappen voor weinig geld. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Verf gebruiken voor een nieuwe look

Het schilderen van meubels is een snelle en gemakkelijke manier om een meubelstuk bij te werken en op te frissen, terwijl je een vleugje kleur aan je ruimte toevoegt. Of je er nu voor kiest om een meubel een compleet nieuwe look te geven of juist deels te verven. Het is het proberen zeker waard. Je kunt een meubelstuk een persoonlijke touch geven door er echt je eigen draai aan te geven. Schilder een mooi kleurrijk patroon op een kast of verf de stoelpoten met glitterverf. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Stof en bekleding toevoegen

Stof toevoegen aan een meubelstuk is een geweldige manier om het een instant update te geven en het er weer als nieuw uit te laten zien. Je kunt je stoelen of meubelstukken van bekleding voorzien om ze een heel nieuw uiterlijk te geven. Je kunt de meubels zelf bekleden of je kunt kiezen voor de makkelijke weg. Er zijn tegenwoordig prachtige hoezen te verkrijgen voor meubels. Denk aan een hoes voor een stoel of een mooie bankhoes. Zo zorg je er niet alleen voor dat je bank nog een tijdje meegaat, maar geef je het ook nog eens een nieuwe look in een handomdraai. Kijk voor een grote verscheidenheid aan modellen, printjes en kleuren op https://bankhoezen.nl/.

DIY projecten

Je kunt er ook voor kiezen om online eens op onderzoek uit te gaan. Op het internet zijn er ontelbaar veel DIY projecten te vinden. Er zit vast ook iets tussen dat helemaal past bij jouw smaak! Zo kun je oude voorwerpen omtoveren tot een bruikbaar nieuw decoratiestuk of kun je zelf aan de slag gaan met het pimpen van jouw meubels met verschillende stoffen, patronen en kleuren. Neem dan ook zeker eens een kijkje en laat je inspireren!

0