Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Binnenkort een rolgordijn nodig? Dit moet je weten!

Misschien sta of stond je al op het punt om binnenkort een nieuw rolgordijn aan te schaffen. Natuurlijk hartstikke handig, maar het is wel van belang dat jij precies weet welke verschillende soorten rolgordijnen er zijn en nog belangrijker: welk rolgordijn het beste aansluit bij jouw wensen. Om die specifieke reden hebben wij deze blog geschreven. We stippen de verschillende soorten rolgordijnen graag even aan om jou een volledig en overkoepelend beeld te laten creëren over wat de wereld van de rolgordijnen jou precies kan bieden. Kortom, binnenkort een rolgordijn bestellen? Dit moet je weten!

Verschillende soorten rolgordijnen

Allereerst hopen we ten zeerste dat jij reeds op de hoogte bent van de verschillende soorten rolgordijnen. Wanneer je een kijkje neemt bij een bedrijf als Raamdecoratie.com, zie je al snel dat er uitermate veel verschillende soorten rolgordijnen zijn. Het ene rolgordijn is uiteraard het andere niet en om die reden laten we je graag even weten wat de verschillende soorten rolgordijnen precies inhouden en nog belangrijker: wat ze jou kunnen bieden!

  • Verduisterend rolgordijn:

Zoals de term ‘verduisterend rolgordijn’ misschien al een beetje verklapt, zorgen deze rolgordijnen ervoor dat jouw kamer verduisterd is wanneer jij dat wilt. Als jij na een lange werkweek eens even lekker wat langer wilt blijven liggen, is niet vervelender dan de eerste zonnestralen direct in jouw gezicht. Een verduisterend rolgordijn biedt hier dé oplossing. Jij kunt weer lekker doorslapen!

  • Duo rolgordijnen:

Een term die ons minder vaak bekend voorkomt is ‘duo rolgordijnen’. Is hier sprake van twee voor de prijs van één of iets dergelijks? Nee! Duo rolgordijnen zijn rolgordijnen met twee stoflagen. Je kunt ze hierdoor apart van elkaar bewegen en er dus direct voor zorgen dat jouw kamer een soort spel wordt tussen donker en licht. Ideaal wanneer jij precies wilt bepalen hoe jouw kamer er op welk moment dan ook uitziet!

  • Dakraam rolgordijn:

Een term die je wellicht bekend moet voorkomen is ‘dakraam rolgordijn’. Logischerwijs zijn deze rolgordijnen gemaakt voor dakramen. Toch moet je wel even weten dat er in de wereld van de dakraam rolgordijnen ook een onderscheid wordt gemaakt. Zo zijn er warmtereflecterende dakraam rolgordijnen, maar ook verduisterende dakraam rolgordijnen. Maak dus een weloverwogen keuze! 

0