Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bij deze interieurstijlen passen tegels het beste!

Tegels zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren omdat ze duurzaam, gemakkelijk schoon te houden en verkrijgbaar zijn in een eindeloos veel verschillende kleuren en patronen. Maar welke interieurstijlen passen het beste bij tegels? Hieronder geven we enkele interieurstijlen waarbij tegels een grote toevoeging kunnen zijn.

Landelijk

Tegels met een natuurlijke look, zoals terracotta of kiezelstenen tegels, passen perfect bij een landelijke stijl. In een landelijk interieur staan natuurlijke producten centraal. Deze soorten tegels geven een warme en gezellige uitstraling aan de ruimte.

Moderne

Moderne interieurs zijn vaak minimalistisch en strak. Tegels met geometrische patronen of in een monochrome kleur passen perfect in deze stijl. Denk aan zwart-wit tegels of tegels met een grote witte vlakken.

Mediterraan

Mediterraanse interieurstijlen zijn vaak geïnspireerd op de culturen van Spanje, Italië en Griekenland. Tegels met een Aztec of Moorse patroon passen perfect in deze stijl en geven een exotische uitstraling aan de ruimte. Bij een mediterraanse stijl kun je veel creativiteit en kleuren kwijt, tegels zijn hier perfect voor!

Scandinavisch

Scandinavisch interieur is vaak eenvoudig en functioneel. Witte of lichtgrijze tegels passen perfect in deze stijl en geven een frisse en heldere uitstraling aan de ruimte.

Industrieel

Industriële interieurstijlen zijn vaak ruw en robuust. Zwarte of grijze tegels met een ruwe of gepolijste afwerking passen perfect in deze stijl en geven een raw edge aan de ruimte.

Tegels of tegel laminaat?

Houd er rekening mee dat de keuze van tegels niet alleen afhankelijk is van de interieurstijl, maar ook van de functionaliteit van de ruimte. Bijvoorbeeld voor een badkamer of keuken is het aan te raden om tegels te kiezen die gemakkelijk schoon te maken zijn en slipvast zijn.

In de woonkamer kunnen tegels echter minder gewenst zijn omdat ze in de winter koud aan kunnen voelen. Tegenwoordig kun je laminaat ook met het uiterlijk van tegels kopen. Deze kunnen in de meeste gevallen net zo goed in vochtige ruimtes, maar zijn ook nog eens minder gevoelig voor temperatuur. Bovendien is tegel laminaat een stuk gemakkelijker te leggen en te verwijderen! Tip: voor het beste tegel resultaat van laminaat, kies je voor laminaat tegels met groeven. Hierdoor is tegel laminaat amper nog te onderscheiden van echte tegels!

Desalniettemin, door de juiste tegels of tegel laminaat te kiezen, kun je je interieur een unieke touch geven. Wees creatief en speel met de verschillende patronen en kleuren om een unieke en persoonlijke stijl te creëren.

0