Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Beste boeken voor vrouwen – 2023 

Vrouwen lezen vaker boeken dan mannen. Het is een goede manier om te ontspannen of om even lekker weg te dromen. Van romantisch tot horrorscenario’s, welk genre spreekt jou het meeste aan? De meeste vrouwen zijn dol op romans: liefde, emotie en spanning trekt je in het verhaal. Benieuwd wat we dit jaar voor vrouwen in petto hebben? In dit artikel vind je de 5 beste boeken voor vrouwen van 2023.

1. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

  • Auteur: Francine Oomen
  • Genre: roman

Auteur Francine Oomen schreef 25 jaar geleden haar debuutroman ‘Hoe overleef ik’. De lezers van toen zijn inmiddels volwassen, en kunnen zich verheugen op het vervolg ‘Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?’

Volwassen zijn in dit tijdperk is niet makkelijk. Wat doe je als je ontdekt dat je per ongeluk zwanger bent, of dat je zeker weet dat de wereld vergaat? Dit boek is onmisbaar voor iedereen die, ondanks alle tegenslagen, de volwassenheid heeft bereikt. Het bevat niet alleen survivaltips maar ook verrassende voiceberichten.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com >>> Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel

2. Ga als een rivier

  • Auteur: Shelley Read
  • Genre: roman

We bevinden ons in Colorado, in het jaar 1948. De 17-jarige Victoria heeft een toevallige ontmoeting met een jongeman. Deze ontmoeting zet haar wereld op zijn kop. De gebeurtenissen die volgen zorgen voor onverdraagzaamheid en haat. Het is een heel andere wereld dan waar we nu in leven.

Bij dit liefdesverhaal droom je helemaal weg, en de emoties van Victoria laten een onvergetelijke indruk op jou achter. Niet voor niets behoort deze titel tot de beste vrouwenboeken van 2023.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com >>> Ga als een rivier

3. Zijn jongen

  • Auteur: Carry Slee
  • Genre: roman

Carry trekt alles uit de kast met haar roman ‘Zijn jongen’, nu al een van de beste boeken voor vrouwen van 2023. Deze autobiografische roman vertelt het jeugdverhaal van schrijfster Slee, waarbij ze fans een kijkje in haar leven geeft. Een boek dat je absoluut wil lezen, al is het maar om aan je eigen waarheid te ontsnappen.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com >>> Zijn jongen

4. De kerstboekwinkel

  • Auteur: Jenny Colgan
  • Genre: roman

Een kerstverhaal dat jou tijdens de feestdagen warm houdt, maar het is ook een leuk verhaal om er met je neus, op het zomerse strand, in te duiken.

Dit boek neemt je mee naar een groot Londens warenhuis dat vlak voor Kerstmis de deuren sluit. Medewerkster Carmen gaat tijdelijk in een kleine boekhandel in Edinburgh aan de slag. Zoals je van een echt kerstverhaal mag verwachten stapelen de problemen zich op: de kleine boekhandel moet noodgedwongen sluiten. Tenzij er een (kerst)wonder gebeurt.

Een zoetsappig en vlot geschreven verhaal dat de kerstmagie naar jou thuis brengt. Die betovering wil je toch elke dag voelen?

Bekijk dit boek hier bij Bol.com >>> De kerstboekwinkel

5. Het geheim van het familiehuis

  • Auteur: Kate Morton
  • Genre: roman

Nog steeds op zoek naar beste boeken voor vrouwen van 2023? Sta eens stil bij ‘Het geheim van het familiehuis’. Dit boek, uitgebracht in 2023, neemt je mee naar een Australische kerstavond in 1959. Op deze avond vindt er een afschuwelijke moord plaats. Van hieruit beland je in Londen, 2018. Een journaliste stuit, op de slaapkamer van haar oma, op het politieonderzoek van die bewuste kerstavond uit 1959. Wat heeft haar familie met die vreselijke moordzaak te maken?

Laat je meeslepen door een familiegeheim dat zich niet zomaar laat onthullen. De verschillende tijdlijnen trekken je van heden naar verleden, en weer terug. Juist door deze twee tijdlijnen laat dit verhaal jou niet meer los.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com >>> Het geheim van het familiehuis

0