Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Apple iPhone of Samsung Galaxy: hoe kies je de juiste telefoon?

Ben jij team Apple of team Android? De iPhone en de Samsung Galaxy hebben beide een grote schare fans. Welk toestel het beste bij je past is voornamelijk een kwestie van smaak. Voor wie toe is aan een nieuwe telefoon en wil weten wat de beste keuze is, hebben wij de iPhone en Galaxy vergeleken.

Besturingssysteem

Met een sim only-abonnement heb je alle vrijheid om een toestel uit te zoeken dat past bij jouw wensen. Deze keuze is niet altijd makkelijk. Het belangrijkste verschil tussen de populaire iPhone en Samsung Galaxy, is het besturingssysteem. Android, waarop de Samsung Galaxy werkt, en iOS op de iPhone verschillen namelijk op veel gebieden van elkaar. iOS is speciaal voor Apple toestellen ontwikkeld, terwijl het Android besturingssysteem door veel merken gebruikt wordt. iOS kenmerkt zich door de eenvoud en het gebruiksgemak van het besturingssysteem. Het besturingssysteem sluit naadloos aan op de producten van Apple en werkt hierdoor gewoon heel erg goed. Wat voor veel Apple-gebruikers ook een belangrijke reden is om te kiezen voor de iPhone zijn de regelmatige updates die gebruikers ontvangen. Apple lanceert ieder jaar een nieuwe iOS-versie die je ook op oude iPhones kunt installeren. Android heeft daarentegen meer mogelijkheden op het gebied van personalisatie. Zo kun je bijvoorbeeld widgets en apps aanpassen naar je eigen voorkeuren. 

Welk toestel?

Als je hebt besloten om de iPhone te kiezen, heb je vervolgens de keuze uit diverse toestellen. Het hoogste cijfer is het nieuwste toestel. Zo is iPhone 10 ouder dan iPhone 13. Een uitzondering hierop is de iPhone SE die in 2020 werd geïntroduceerd als betaalbaar en compact toestel. De meeste iPhone’s zijn verkrijgbaar in een regulier en een plus-, pro- of max-versie. Zo is er een iPhone 13, een iPhone 13 Pro en een iPhone 13 Pro Max. Ook is er sommige jaren een mini-variant verkrijgbaar. Naast verschillen in het schermformaat heeft de duurdere en grotere versie vaak meer en betere specificaties. Je moet tegenwoordig wel lang wachten op je nieuwe iPhone vanwege het wereldwijde chiptekort. De Samsung Galaxy-serie bestaat uit een groot aantal verschillende toestellen voor ieder budget. Als jij op zoek bent naar een absoluut toptoestel, ga je voor een smartphone uit de S-serie of voor de grote Galaxy Note. In de lagere prijsklasse zit de Galaxy A. Hoe hoger het getal, hoe groter en krachtiger de telefoon. 

Samenwerking met andere producten

Als je al veel andere producten van Apple of Samsung hebt, is het het makkelijkst om ook voor de bijpassende smartphone te gaan. Zo werken bijvoorbeeld Apple-producten naadloos met elkaar samen. Met AirDrop deel je ook zonder wifinetwerk foto’s, video’s en bestanden van je telefoon naar je laptop en andersom. In het geval van de Galaxy, kun je jouw smartphone ook makkelijk koppelen met tablets, tv’s, jouw slimme koelkast of wasmachine als deze op Android draait. Tijdens het kijken van je favoriete film switch je bijvoorbeeld gemakkelijk tussen verschillende apparaten. 

0