Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alu profielen voor de moderne doe-het-zelver!

Er wordt binnen de interieurbouw steeds vaker gebruikt gemaakt van aluminium en dat is niet voor niets het geval! De moderne aannemer, maar zeker ook de handige doe-het-zelver, is steeds vaker op de hoogte van de diverse voordelen van aluminium. Of er nu een maatwerk kast gemaakt moet worden, een stabiele terrasoverkapping, of juist een strakke afwerking van een vloer, wand, of meubelstuk: Met de aluminium profielen van ALUMINIUMvakman kunt u direct aan de slag! Wij ontvangen veel vragen van klussers over de toepasbaarheid van onze profielen, in een serie blogartikelen behandelen we de meest-gestelde vragen, dit keer de volgende: Kan een alu profiel ook buiten gebruikt worden? 

Alu profielen ook voor buiten?

Bij ALUMINIUM vakman vindt u een gerichte collectie aluminium profielen, zowel profieltypen als maten per profiel. Hierbij bieden wij alle profielen aan in brut aluminium, ook wel blank en ruw aluminium genoemd. Brut alu is niet behandeld, dus niet geanodiseerd of gepoedercoat. Nu is de vraag natuurlijk, kunt u brut aluminium ook buiten toepassen?

Het is in principe wel mogelijk om brut aluminium voor buitendoeleinden te gebruiken. Hierbij zijn wel diverse factoren die van negatieve invloed kunnen zijn op de slijtweerstand (corrosie bestendigheid) van het profiel. Met name contact met andere metalen (koper, lood, ijzer), zeker in combinatie met een hoog vochtgehalte, maar ook anorganische zuren (zoutzuur en zwavelzuur), gechloreerde oplosmiddelen, kwik en gerelateerde zouten, zeewater, vochtige houtsoorten, hout geïmpregneerd met koperhoudende zouten en alkaline bouwmaterialen (zoals vers beton) hebben een negatieve invloed op (de beschermende oxide laag) van brut aluminium. Het kan dus wel, maar dan wel wanneer de omstandigheden “goed” zijn. Gaat u de alu profielen echt voor buiten toepassen, dan is het altijd verstandig om te kiezen voor geanodiseerde alu profielen, dan weet u zeker dat het goed zit! 

0