Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alles wat je moet weten over zonwering voor buiten

Het kiezen van de juiste buitenzonwering is niet eenvoudig. Er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van vorm, kleur, techniek, materiaal etc.  Daarnaast zijn er ook allerlei verschillende termen die worden gebruikt voor bepaalde vormen van zonwering. Daardoor wordt het soms moeilijk om te weten waar je precies naar op zoek bent. We hebben deze blog dan ook geschreven om je te helpen beter te begrijpen waar je aan moet denken als je zonwering buiten kiest. Met onderstaande informatie kun je nu een weloverwogen en intelligente beslissing nemen.

Wist je dat buitenzonwering meer biedt dan alleen privacy? Privacy is ongetwijfeld essentieel en voor voor mensen is privacy het eerste waar ze aan denken bij de aanschaf van buitenzonwering. Als je op jouw veranda wilt kunnen zitten en privacy wilt behouden, dan is zonwering een goede optie, maar deze zonwering moet ook andere kwaliteiten hebben.

Nederland kent zo’n beetje alle weerselementen gedurende een jaar

Omdat we in Nederland wonen, weten we dat het weer zowel warm, koud als regenachtig kan zijn en we willen genieten van onze veranda’s, patio’s en achtertuinen in privacy en comfort. De buitenzonwering die je kiest moet dus bestand zijn tegen deze elementen. We zullen kijken naar de andere eigenschappen die de zonwering moet hebben om bruikbaar te zijn op het gebied van privacy, esthetiek, veiligheid en comfort.

Voor- en nadelen

Als het gaat om activeringsmechanismen voor rolgordijnen voor buiten, zijn er twee hoofdtypen, namelijk handmatig en gemotoriseerd. De handmatige optie maakt gebruik van een slinger om de zonwering neer te laten en in te trekken, terwijl de gemotoriseerde optie op afstand wordt bediend. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen, die we hieronder hebben genoemd:

Voordelen van gemotoriseerde op afstand bedienbare zonwering:

  • Weinig moeite bij het laten zakken en inschuiven
  • Op afstand te bedienen
  • Het neerlaten en intrekken is soepel en stabiel voor iedereen

Nadelen van gemotoriseerde op afstand bedienbare zonwering:

  • Heeft elektrische stroom nodig om te werken, kan niet handmatig worden gedaan in geval van een storing.
  • Niet zo veelzijdig als de handmatige zonwering

Voordelen van met de hand bedienbare zonwering:

  • Het kan worden gebruikt ongeacht een stroomstoring

Nadelen van met de hand bedienbare zonwering:

  • Vereist fysieke inspanning om in te stellen, te laten zakken of in te trekken
  • De bediening is niet zo soepel als de machinaal bediende jaloezieën

Het materiaal van de zonwering

Het materiaal waaruit de zonwering is gemaakt, is erg belangrijk. Het moet duurzaam genoeg zijn om lang mee te gaan en ook bescherming bieden tegen de elementen, zoals schaduw tegen een hete zomerzon of waterbestendigheid tijdens een regenbui. Afhankelijk van het materiaal is ook de mate van bescherming tegen UV-licht belangrijk. De stof van de jaloezie moet ook een zekere mate van brandwerendheid bieden en tegelijkertijd esthetisch aantrekkelijk zijn en een aanvulling vormen op de rest van jouw tuin, huis en interieur

De manier waarop het is gemaakt, is ook belangrijk… er is een grote verscheidenheid aan patronen die perfect passen bij de buitenkant van het huis, wat bijdraagt ​​aan de schoonheid en het esthetisch aantrekkelijk maken.

Conclusie wat betreft de zonwering voor jou

We hebben de belangrijkste soorten bedieningsmechanismen voor zonwering voor buiten besproken, evenals het belang van het materiaal waarvan het is gemaakt. We hebben geleerd dat zonwering niet alleen privacy biedt, maar ook veiligheid biedt in de vorm van UV-bescherming en bescherming tegen de elementen. Wat betreft comfort biedt zonwering een bescherming tegen de hitte van de zon.

0