Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alles wat je moet weten over lip plumpers

Een lip plumper is een lipgloss dat je lippen tijdelijk een vollere look geeft. Dit is voor veel mensen een goed niet-medisch alternatief voor fillers; fillers zijn vaak duur en blijven voor een lange tijd zitten. We zullen in deze blog toelichten wat het precies is en wat het doet.

Wat is een lip plumper?

Een plumping lipgloss is dus een speciale lipgloss om je lippen tijdelijk wat voller te laten lijken. Na het aanbrengen zul je wat tinteling en een prikkend gevoel krijgen in je lippen. Het kan ook wat koud aanvoelen. Dit duurt niet langer dan een paar minuten.

De voordelen van een plumping lipgloss

  • Je lippen lijken groter en strakker, zonder dat je hiervoor een cosmetische ingreep zoals fillers moet aangaan. Deze behandelingen zijn vaak duur en pijnlijk.
  • Doordat het effect van deze lipgloss tijdelijk is, kun je zelf bepalen wanneer je graag volle en strakke lippen hebt. Als je voor fillers gaat, is dit effect er elke dag.
  • Naast dat je lippen er mooier uitzien, zorgen lip plumpers ook voor extra hydratatie.
  • Het geeft snel effect. Heb je vanavond een feestje en wil je snel vollere lippen? Met het gebruik van een plumping lipgloss heb je in enkele minuten al vollere lippen, een makkelijke toevoeging aan je make-up routine!

Hoe werkt dit product?

In een plumping lipgloss zitten ingrediënten die ervoor zorgen dat je lippen zullen opzwellen. Dit komt voornamelijk door de menthol die erin zit. Er ontstaat een tintelend gevoel in de lippen, waardoor er meer bloed naar je lippen stroomt. Dit zorgt voor zwelling en daardoor zullen je lippen dus tijdelijk voller zijn. Door deze zwelling zullen de lippen ook strakker staan, wat het effect versterkt. Daarnaast lijken je lippen groter door het gebruik van een lipgloss. De combinatie van het plumping effect en de lipgloss laten je lippen helemaal stralen!

Tips voor gebruik

Het is aan te raden voor gebruik de lippen te scrubben. Dit kan bijvoorbeeld met een lipscrub of een zachte tandenborstel. Het is daarnaast ook verstandig om de lippen goed te verzorgen en hydrateren. Dit kun je doen met een goede lipbalsem of een lipmasker. Je kunt er ook voor kiezen om een lipliner aan te brengen, om je lippen nog wat extra te accentueren. Deze stap is optioneel en afhankelijk van wat jij mooi vindt.

Zorg ervoor dat je lippen goed schoon en droog zijn. Nu ben je klaar om het product aan te brengen. Breng het aan zoals een lipstick of een andere lipgloss, verdeel het over heel je lippen. Je hoeft het niet af te deppen. Zoals eerder aangegeven kan het even tintelen en prikken, maar dit trekt snel weg.

0