Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alles wat je moet weten over lip filler

De belangstelling voor plastische chirurgie is ongekend hoog, maar verkeerde informatie omringen de industrie nog steeds.  Sommige esthetische trends komen schijnbaar van de ene op de andere dag op, om daarna net zo snel te te vervagen van onze Instagram-feeds. Dan zijn er andere trends die in de loop van de tijd aan populariteit winnen. In plaats van te worden gelabeld als eenmalige trends, evolueren deze trends vaak naar gevestigde vaste waarden binnen het beauty universum. En onze collectieve liefde voor lip fillers is alleen maar gestegen en heeft zijn plek verstevigd. Beschouw deze blog als jouw complete gids over lip fillers, inclusief injectie-opties en mogelijke risico’s.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, en waarschijnlijk een solide argument achter de blijvende kracht van lip filler, is dat lip fillers naast die prachtige look veel voordelen hebben. De meeste jongere patiënten willen gewoon een beetje vollere lippen en veel oudere mensen hebben een heel andere motivatie: ze willen dat hun lippen weer voelen zoals 20 jaar geleden, om zo het volumeverlies dat in de loop van de tijd optreedt te corrigeren.

Wat de motivatie ook is om lip fillers te overwegen, je bevindt je in goed gezelschap: alleen al in 2020 zochten meer dan 3,4 miljoen patiënten wereldwijd naar fillers. Maar laat u niet misleiden door te denken dat dit een gemakkelijke procedure is, integendeel. Aan de lippen laten werken is eigenlijk een van de meest gecompliceerde gezichtsverbeteringen die een persoon kan laten doen, vooral voor het groeiende mensen dat een natuurlijk ogend resultaat wil.

Wat is lip filler?

Lip filler is een van de meest populaire niet-invasieve behandelingen en het lip gebied is een van de meest gevraagde plekken van patiënten om de filler te laten injecteren. Een breed scala aan vuller opties stelt schoonheidsspecialisten in staat om de lip filler behandeling van elke patiënt volledig aan te passen aan specifieke doelen en wensen, of het nu gaat om het verscherpen van de lipcontour, het balanceren van lip asymmetrie of het herstellen van volume.

Over het algemeen vallen huidvullers in twee hoofdcategorieën: hyaluronzuur filler, die het meest wordt gebruikt voor lipinjecties, en biostimulatoren.

Artsen geven meestal de voorkeur aan op hyaluronzuur gebaseerde fillers omdat ze tijdelijk en omkeerbaar zijn en voortbouwen op de basis van hyaluronzuur die al door het hele lichaam wordt aangetroffen. Wanneer een hyaluronzuur filler in de lippen wordt geïnjecteerd, werken ze onmiddellijk om water aan te trekken, wat op zijn beurt volume toevoegt aan het gebied waar het werd geïnjecteerd om dit een ​​voller uiterlijk te geven.

Lip filler kan een reeks wensen van patiënten oplossen en waar het wordt geïnjecteerd, hangt af van wat de patiënt wil aanpakken. Een patiënt die op zoek is naar scherpere lijnen zou bijvoorbeeld een injectie langs de randen van de liplijn kunnen krijgen, terwijl iemand die op zoek is naar een algeheel vollere look een prik zal krijgen op verschillende plaatsen rond zowel de boven- als de onderlip.

Het toevoegen van volume aan de lippen kan eigenlijk een verscheidenheid aan zorgen wegnemen, buiten alleen maar een bepaalde look te willen. Zo zijn er bijvoorbeeld gevallen die als reconstructief zouden worden beschouwd vanwege een aangeboren afwijking of een ongeluk waardoor een overvloed aan littekenweefsel in de lippen ontstond. Wat de reden ook moge zijn, lip filler is een van de meest veilige manieren om extra volume aan je lippen toe te voegen!

0