Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alles over The Morning Show op Apple TV+

Mitch en Anistons Alex Levy zijn 15 jaar in een partnerschap als anchors wanneer de serie begint. Vrijwel onmiddellijk, te midden van persberichten over wangedrag, wordt hij ontslagen en verlaat hij The Morning Show op het moment dat een pak van de entertainmentbusiness van het netwerk – Billy Crudups Cory Ellison – wordt binnengehaald om de nieuwsafdeling te leiden. Cory heeft een aantal ideeën zoals : ‘Chaos, het is de nieuwe cocaïne’, zegt hij over zijn managementstijl – hij is overigens niet de enige die dat denkt.

Bekende comedy sterren

Een aspect van The Morning Show dat een kleine aanpassing vereist, is dat het een cast van acteurs heeft verzameld die bedreven zijn in komedie – niet alleen de hoofdrolspelers, maar ook ondersteuning, waaronder Duplass, Ian Gomez, Nestor Carbonell en Fred Melamed en belangrijke optredens van Martin Short, Mindy Kaling en Brett Butler – dit terwijl het geen komedie is. Er zijn tijden dat de kleinste verandering de nadruk op een scène komisch zou kunnen maken, maar dit lijkt opzettelijk te zijn vermeden. Wellicht werd het als respectloos voor het onderwerp beschouwd. En toch gaat de show niet gebukt onder plechtigheid. Het is vlot en het kijkt lekker door.

Game of Thrones

The Morning Show is eigenlijk meer een “Game of Thrones” in Manhattan, waarin verschillende vormen van subtiele, zelfs beleefde bedriegerij, achterbakse bewegingen en gooien onder de bus worden uitgevoerd en besproken, met veel aandacht voor macht en genderdynamiek op de werkplek. Personages vechten om ‘het verhaal te beheersen’. “Ik moet gewoon het verhaal kunnen beheersen, zodat ik er niet uit geschreven ben”, zegt Alex, die haar show wil behouden. “Het beheersen van het verhaal is krachtiger dan je je kunt voorstellen”, zal Mitch vele afleveringen van The Morning Show later zeggen, terwijl hij probeert de dingen in zijn voordeel te veranderen. (staat niet veel in de weg van een nobele opoffering.)

Concluderend

Als een mix van melodrama en goedgeschreven interacties die echt menselijk aanvoelen, is The Morning Show op Apple TV+ redelijk betoverend. De karakters zijn, hoewel groots, op normale manieren gebrekkig – “De motieven van niemand zijn 100% puur”, zegt iemand. Ogenschijnlijke schurken zullen meer op helden gaan lijken, en wat op morele keuzes lijkt, kan zelfs voor de kiezer een machtsspel maskeren. Het gaat ook over kwesties van transparantie en hypocrisie, vasthouden aan het script of schurkenstaten. Er zijn beslissingen die op ongelukken lijken, en ongelukken die op beslissingen lijken. Allemaal, natuurlijk, gearrangeerd door schrijvers. Het einde is bijna operatisch: niet helemaal geloofwaardig maar emotioneel bevredigend. The Morning Show op Apple TV+ is een zeer onderhoudende serie, aanrader!

0