Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Alleen op reis gaan heeft zo zijn voordelen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje

Solo Female Traveling

Heel instagram staat vol met het fenomeen ‘solo female traveling’. Er zijn heel veel hashtags rondom dit fenomeen gecreëerd. Maar wat is het nu precies? Eigenlijk precies wat je denkt. Het is als vrouw alleen op vakantie gaan. Alleen op vakantie kan misschien awkward voelen, vooral als je het nog nooit hebt gedaan. Wellicht vind je de gedachte van alleen op vakantie gaan eng of spannend en dat snappen we heel goed. Er zijn echter heel veel voordelen van alleen reizen en die zetten we graag voor je op een rijtje.

1. Alleen doen waar je zin in hebt

Voordelen van alleen reizen zijn er zat, maar wat misschien nog het grootste voordeel is is de vrijheid die je hebt. Je hoeft aan niemand anders te denken en met niemand rekening te houden. Ga jij graag de hele week ontbijten in dat hippe en trendy instaworthy overgehypte ontbijtcafé, niemand die je tegen zal houden. Wil je liever uitslapen in plaats van om 3 uur ’s nachts op staan om een vulkaan te beklimmen, dan doe je dat toch lekker. Your holiday, your wishes.

2. Je ontmoet sneller mensen

Als vrouw alleen op vakantie gaan is echt ontzettend leuk. Je bent makkelijker aanspreekbaar en toegankelijker voor andere vakantiegangers. Wie weet maak je een nieuwe vriendin die de beste vriendin van je leven zal worden of ontmoet je de man van je dromen. Het kan allemaal. Ga vooral vaak op een terrasje zitten in je eentje, neem een boek mee en live your best life. Gegarandeerd dat je vaak genoeg aangesproken zult voelen zodat je je tijdens de reis geen enkel moment alleen hoeft te voelen. (tenzij je zelf alleen wilt zijn, dan kan dat natuurlijk gewoon)

3. Alle gedachten op een rijtje zetten

Vaak kom je thuis niet aan je zelf toe. Je hectische baan, je vriendinnengroep. Er is altijd wel iets of iemand die wat van je wilt of nodig heeft. Op vakantie heb je dat niet, vooral niet als je alleen op vakantie gaat. Zet je telefoon uit en doe een social media detox. Neem een schriftje mee en ga lekker journalen. Schrijf alles op wat je bezig houd of hield en maak lijstjes. Niet enkel to do lists maar ook lijstjes van dingen die je wilt doen, boeken die je wilt lezen, films die je wilt zien. Hou je zelf lekker bezig. Schrijf alles op en uit. Je gevoelens, je gedachten. Dit is even helemaal jouw tijd. Geniet er van!

0