Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

9 verschrikkelijk trends waar we ons begin 2000 allemaal schuldig aan maakten

Net als de meesten dingen, zijn modetrends altijd in beweging. Zo kan het ook gebeuren dat je jaren later niet meer moet dénken aan die modeflater die jij, net als iedereen om jou heen, hebt geslagen. Dikke kans dat we over 20 jaar precies hetzelfde denken over de trends van nu. Bijvoorbeeld de joggingbroek als fashion item (looking at you, Kim Kardashian). Toch lijken we nu een stuk modieuzer dan toen. Zin in nostalgie? Lees dan snel verder!

Om een beeld te schetsen: begin 2000 was de tijd van Paris Hilton, onverwoestbare Nokia’s (met Snake!) en Pokémon (zonder de Go). Het was ook de tijd waarin Coyote Ugly uitkwam en we massaal dansten op La Bomba van King Africa en meezongen met I Would Stay van Krezip. Al met al een fantastische tijd. Jammer alleen van sommige, nogal flashy, kledingkeuzes. 

1. De haltertop met waterval-decolleté

Dit is een trend die eigenlijk weer terug te zien in het huidige straatbeeld. Niet zo gek, want het waterval-decolleté staat behoorlijk sexy. Sowieso waren topjes je-van-het in die tijd. Vooral tijdens het uitgaan kon je er goed de blits mee maken. Letterlijk, want bij voorkeur waren je topjes overgoten met pailletten of glitters. Tegenwoordig kan dat hoogstens met kerst. Ergens ook wel jammer, met deze topjes maakten we van elke doodgewone zaterdag een feestdag.

2. Heupbroek van Miss Sixty/Indian Rose/Fornarina

Een van de meest onbegrijpelijk trends uit deze tijd, was absoluut de heupbroek. Hoe lager, hoe beter. Dat iedereen je string kon zien tijdens wiskunde, nam je maar voor lief. Deze broek was een gevaarlijke keuze, want het stond bíjna niemand flatteus. Behalve Britney Spears dan. En daar wilde je natuurlijk precies op lijken. 

3. Tops met passief-agressieve teksten

Bij elk bezoekje aan de CoolCat (kennen wie die nog?!) kwam je ze tegen, tops met heftige teksten als: ‘Warning: this bitch bites’ en ‘Good Girls go to heaven, Bad Girl go to Amsterdam’. T-shirts met teksten zijn inmiddels weer vol op te vinden in de winkels, maar de boodschap is over het algemeen een stuk milder. Wel zo lief voor het straatbeeld. Blijkbaar ben je nu op jezelf aangewezen om te laten merken dat je een Bad Bitch bent. 

4. Hadden we strass-stenen al genoemd?

Naast pailletten en glitters, werd werkelijk alles beplakt met strass-stenen. Eigenlijk was alles wat glom goed. Op je zonnebril, broek, topjes, in je neus. Alles wat je maar kon bedenken mocht versierd worden met bling. Je diamanten oorbellen kon je toentertijd gewoon delen met je vriendje, want die droeg ze ook. 

5. Oorbellen die op een kroonluchter leken

Als je kleding ingetogen was, dan zorgde je wel dat je de show stal met je oorbellen. In de vorm van grote kroonluchters wel te verstaan. Dat je oorlellen erdoor uitrekten tot aan je enkel, nam je maar voor lief. 

6. Strapless topjes

Dit was nog zo’n kledingstuk die eigenlijk alles behalve flatteus was. Hoe slank je ook was, eigenlijk zorgde deze top áltijd voor vetrolletjes onder je oksels of rugspek. Daarnaast knelde het je borsten op zo’n manier af dat we eigenlijk geen goed woord voor dit kledingstuk met kunnen vinden. Toch droeg iedereen het. Natuurlijk het liefst bezaaid met pailletten. 

7. Puntlaarzen

Laarzen met een punt waren hét ding in begin 2000. Mannen hebben het nooit helemaal begrepen en in retrospect hadden we misschien wat beter naar ze moeten luisteren. Het liefst propte je jouw, toen nog niet skinny, maar lekker losse, broek er met pijn en moeite in zodat de overtollige stof aan de bovenkant bleef steken. Niet te doen. 

8. De bolero

Tja, de bolero. Het woord alleen al geeft ons de kriebels. De bolero is een net-niet kledingstuk. Wel de mouwen van een trui of vest, maar niet de rest. Het kwam vaak met twee lange slierten die je dan voor je borsten aan elkaar kon knopen om het geheel nog nét wat afgrijselijker te maken. Dit was dan weer perfect de combineren met bovengenoemde strapless top. Toentertijd mateloos populair, maar tegenwoordig gelukkig uit het straatbeeld verdwenen. 

9. De ‘doorzichtige’ bh-bandjes

Het woord doorzichtig staat expres tussen aanhalingstekens, want dit wat een typisch gevalletje van: ‘Wie hou je voor de gek?’ Het was de bedoeling dat deze bandjes de oplossing boden voor al die leuke topjes (waterval, spaghetti, strapless, open rug) waar eigenlijk geen bh onder kon. Leuk idee, maar de uitvoering was desastreus. Natúúrlijk zag je de bandjes gewoon zitten. Hoe vaak loop jij pal met je neus tegen het raam aan omdat deze doorzichtig is? Precies ja. Inmiddels zijn er amper nog doorzichtige bh-bandjes te vinden en wij snappen héél goed waarom. 

Heb jij je schuldig gemaakt aan één of meerdere van deze trends? Geen zorgen, wij net zo goed! Gelukkig lopen we er nu een stuk modieuzer bij. Of we kunnen over 20 jaar weer hetzelfde artikel schrijven, maar dan over de huidige trends. We zullen het zien!

Lee dit artikel om erachter te komen hoe je er als een echte Parisienne bij kunt lopen

0