Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

7 voedingsmiddelen die bijdragen aan een gezond vrouwenhart

Het risico op hart- en vaatziekten verkleinen is belangrijk

Wil je gezond blijven, dan kun je daar als eigentijdse vrouw van alles voor doen. Regelmatig sporten, niet roken, geen of matig gebruik van alcohol en gezonde voedingsproducten gebruiken dragen bij aan een gezond hart en lijf. Uit dit rijtje is de keuze voor gezonde voedingsmiddelen een van de belangrijkste aandachtspunten. Maar welk eten is er nu eigenlijk het beste voor een goed functionerend hart? Met welke voeding kun je het risico op hart- en vaatziekten effectief verminderen?

1. Tomaten: weinig calorieën en suikers

Het met enige regelmaat nuttigen van tomaten heeft een bewezen positief effect op het functioneren van het hart. In tomaten zitten veel antioxidanten en een ruime hoeveelheid vitamine C en E. Dit voorkomt het dichtslibben van de aderen. Fijn is verder dat tomaten calorie- en suikerarm zijn.

2. Eet lekkere vis voor goede vetten

Elke week minstens één keer vette vis eten, zoals makreel, haring of zalm, is prima voor het hart. Vette vis bevat veel goede omega 3-vetzuren en verlagen het cholesterolgehalte in het bloed.

3. Broccoli voor een vitamineboost
Broccoli bevat relatief veel vitamine c en vitamine A. Verder is broccoli goed voor de zuurstoftoevoer naar het hart. De antioxidanten in broccoli werken goed tegen slechte stoffen.

4. Thee voor een goede bloeddruk
Groen of zwarte thee drinken is ook aangenaam voor het hart. Thee helpt om de bloeddruk te verlagen. De kans op een hartaanval of beroerte neemt hierdoor flink af.

5. Ongezouten noten tegen hartfalen
Uit onderzoeken blijkt dat elke dag een klein handje met ongezouten noten goed is voor je hart. Noten hebben veel voedingsstoffen die goed zijn voor je bloedvaten en je hart. Wat is resultaat? Minder kans op hartfalen of hartaanvallen?

6. Havermout is lekker én gezond
Wanneer je aderverkalking tegen wilt gaan, is het regelmatig nuttigen van havermout een goede preventieve maatregel. Havermout is vezelrijk voedsel, die ervoor zorgen dat het cholestorolniveau in het bloed omlaag gaat. Ook de vitamine C en antioxidanten in havermout hebben een gunstige werking.

7. Rode vruchten voor een gezonde trek
Regelmatig rode vruchten eten zorg voor een sterker hart en betere bloedvaten. Denk hierbij aan antioxidant-rijke vruchten als de aardbeien, bosbes en frambozen. Ze helpen om de bloeddruk omlaag te brengen en verwijderen de bloedvaten op een gezonde manier.

0