Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

7 essentiële tips voor het makkelijker krullen van je haar

Als het gaat om het krullen van je haar, kan het een hele uitdaging zijn om de perfecte krul te bereiken zonder het haar te beschadigen of eindeloos veel tijd te verspillen. Maar met de juiste tools en technieken kan het krullen van je haar een eenvoudig en leuk proces zijn. Hieronder vind je zeven essentiële tips om het krullen van je haar nog makkelijker te maken.

1. Begin met schoon en droog haar

Een goede voorbereiding is essentieel voor het creëren van de perfecte krul. Begin daarom met het wassen van je haar met een shampoo en conditioner die geschikt zijn voor jouw haartype. Zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je begint met krullen. Dit is belangrijk omdat nat haar kwetsbaarder is en meer beschadigd kan raken door hitte.

2. Bescherm je haar tegen hitte

Krullen met een krultang kan je haar beschadigen, vooral als je het te vaak doet. Daarom is het belangrijk om een ​​hittebeschermende spray te gebruiken voordat je begint met krullen. Een goede spray vormt een beschermende laag over je haar en vermindert zo de kans op schade door hitte.

3. Gebruik de juiste krultang

Het type krultang dat je gebruikt, kan een groot verschil maken bij het krullen van je haar. Overweeg om een ​​krultang te gebruiken met een keramische coating, omdat deze gelijkmatige warmte afgeeft en de kans op beschadiging van je haar vermindert. Een krultang met een instelbare temperatuur kan ook handig zijn, zodat je de hitte kunt aanpassen aan jouw haartype.

4. Kies de juiste krultechniek

Er zijn verschillende krultechnieken die je kunt gebruiken om de gewenste krul te creëren. Bijvoorbeeld een klassieke krul, beach waves of een losse krul. Doe wat onderzoek om te bepalen welke krultechniek het beste bij jou en je haartype past. Er zijn genoeg tutorials op YouTube en Instagram die je kunt volgen.

5. Verdeel je haar in secties

Het verdelen van je haar in secties is een goede manier om ervoor te zorgen dat je geen stukjes overslaat en dat elke krul gelijkmatig wordt gemaakt. Begin bij de onderste lagen van je haar en werk langzaam naar de bovenkant. Zorg ervoor dat je elk deel vastzet met een klem of een elastiekje, zodat je geen onnodige stukjes opnieuw krult.

6. Laat de krullen afkoelen

Wanneer je een krul hebt gemaakt, laat je de krul even afkoelen voordat je hem loslaat. Op deze manier behoudt de krul zijn vorm en zakt hij niet meteen uit. Je kunt de krul vastzetten met een clip of speldje om hem te helpen afkoelen terwijl je de rest van je haar krult.

7. Gebruik haarlak om je krullen te fixen

Wanneer je klaar bent met het krullen van je haar, wil je ervoor zorgen dat de krullen de hele dag blijven zitten. Dit is waar haarlak van pas komt. Kies een haarlak die geschikt is voor jouw haartype en spray het op een afstand van ongeveer 20 cm van je haar. Je kunt ook een lichte haarolie of serum gebruiken om je krullen extra glans en textuur te geven.

Bonus tip: Overweeg een krulborstel

Als je op zoek bent naar een gemakkelijkere manier om je haar te krullen, overweeg dan een krulborstel. Deze handige tool combineert een föhn en een borstel in één en maakt het krullen van je haar super eenvoudig. Je kunt het gebruiken om grote of kleine krullen te maken, afhankelijk van je voorkeur.

Conclusie

Krullen kunnen een geweldige manier zijn om je haar te stylen en je look te veranderen. Met de bovenstaande tips wordt het krullen van je haar een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. Begin met schone en droge haren, gebruik de juiste tools en bescherm je haar tegen hitte. Verdeel je haar in secties en laat de krullen afkoelen voordat je ze loslaat. En vergeet niet om haarlak te gebruiken om je krullen de hele dag op hun plaats te houden. Met deze tips en wat oefening kun je binnen no-time prachtige krullen creëren die de hele dag blijven zitten.

Lees ook: Prachtig haar met de juiste haarverzorging

0